Tarte flambeé
De Duitse flammkuchen wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Niet alleen omdat hij zo lekker is, maar ook omdat het hartstikke makkelijk is om zelf te maken. Tegenwoordig kan je gewoon kant-en-klaar flammkuchendeeg kopen in de supermarkt. En eerlijk gezegd vinden wij die hartstikke lekker. Maar wil je het echt zelf maken dan is het ook heel eenvoudig. Doe dan 450 g bloem in de kom van de keukenmachine samen met 1 zakje gist van 7 g, 4 el olijfolie, 2 tl zout en 250 ml handwarm water. Laat de machine 10 minuten kneden tot een bol en laat het deeg vervolgens minstens 45 minuten afgedekt rijzen. Hiermee maak je twee stuks. De all-time klassieke flammkuchen, of tarte flambeé zoals de Fransen hem noemen, heeft slechts 3 ingrediënten: rode ui, crème fraîche en spekjes. C’est tout. Of eigenlijk; das ist alles!
16 reacties
Hallo Tim & Erik,
Mag ik vragen welke soort bloem jullie gebruikt hebben voor de flammkuchen?
Alvast bedankt voor de hulp!
Gr,
Vanessa
Hoi Vanessa, wij hebben de gewone patent tarwe bloem van de supermarkt gebruikt! Graag gedaan en veel bakplezier! Groet, Tim- SmaakMenutie
Hoi Annemarie, stom hebben we over het hoofd gezien! We hebben het ertussen gezet 🙂
Hallo Tim en Erik,
Ik heb wel honderden recepten van jullie gemaakt, en echt alles was heerlijk.
Nu heb ik sinds kort een Kamado en wil dit gerecht erop gaan maken, kan dat?
Ik ben zo aan jullie recepten gewend dat ik niet kan wennen aan de websites van de BBQ koks!
Wat leuk om te horen Edith! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Als je een pizzasteen voor de bbq hebt, dan kan deze prima op de kamado. Geniet ervan!
Hoi, is dit recept voor een here lucht oven, of voor een electrische?
Groet,
Eef
Kan beide Eef! Wellicht moet de temperatuur van de elektrische wat hoger. Wij gebruikten een hetelucht oven en dan is 210 graden voldoende. Succes! 🙂
ik heb jullie Chineese tomaten soep gemaakt.
Die was heerlijk.
voor herhaling vatbaar.
Hallo Tim en Erik,
Is het zelfgemaakt flamkuchendeeg goed in te vriezen?
Hoi Hans, wij hebben het niet eerder gedaan maar het schijnt wel te kunnen. Verpak het dan in vershoudfolie 🙂
Wanneer je deze maakt, is hij dan ook de volgende dag koud te eten of wordt hij dan hard en taai?
Kan wel, maar komt de smaak niet ten goede. Dan wordt ‘ie inderdaad een beetje taai…
Hoi Tim en Erik,
In het recept staat ‘Verdeel ook ongeveer de helft van de 125 g spekreepjes over het geheel.’Wat doe je dan met de andere helft of bedoelen jullie als je er twee hebt dan de helft op de een en de andere helft op de ander…. Ik hoor het graa.
Hi Wilma, het laatste inderdaad. Voor als je er 2 maakt 🙂
Hi Tim en Erik,
Heel erg geinteresseerd in dit recept. Ik woon in New Zealand en heb hier nog nooit van ‘flammkuchendeeg’ gehoord. Is het een soort pizza deeg? of een soort ‘savoury short pastry’?
Leuk Eve! Flammkuchendeeg is veel dunner dan pizzadeeg. Het is ook geen savoury short pastry, denk ook niet dat ze het bij jou verkopen. Als je het zelf wil maken, check het intro van dit artikel. Geniet ervan!