Makkelijk receptje
Ben je op zoek naar een snelle en heerlijke maaltijd die je in minder dan een half uur kunt maken? Dan zit je goed!
Deze kip Stroganoff is de perfecte maaltijd na een drukke doordeweekse dag. In de video hieronder laten we je stap voor stap zien hoe je dit gerecht maakt, zodat je binnen no-time aan tafel zit. Een voedzame en smaakvolle maaltijd, zonder dat je dus uren in de keuken hoeft te staan!
Wat is Stroganoff?
Stroganoff is van oorsprong een Russisch gerecht, dat al sinds de 19e eeuw wereldwijd populair is. Het oorspronkelijke recept werd gemaakt met biefstukreepjes in een romige saus van mosterd, ui, bouillon en zure room (of crème fraîche). Tegenwoordig zijn er veel variaties van dit gerecht, zoals deze met kip, varkensvlees of zelfs vegetarische alternatieven. De basis blijft echter de romige saus, die zorgt voor een rijke smaak en een heerlijke textuur.
Makkelijk en snel
In dit recept hebben we gekozen voor kipfilet. Door de kip vooraf in stukjes te snijden kan het vlees snel de smaak van de saus opnemen. Het scheelt dus niet alleen garingstijd maar komt ook de smaak ten goede. De saus zelf is een combinatie van ui, knoflook, mosterd, bouillon en crème fraîche, wat zorgt voor een heerlijk romig gerecht. kip Stroganoff is ideaal als comfortfood, maar toch licht genoeg voor een doordeweekse maaltijd.
Rijst of iets anders erbij
Wij serveren het met rijst, omdat dit perfect de saus opneemt en het gerecht compleet maakt. Maar wat dacht je van (rijst- of eier)noedels, pasta of zelfs (gebakken) aardappeltjes? Alles kan! Het hangt een beetje af van wat jij het lekkerst vindt of wat je op dat moment in huis hebt. Zorg ervoor dat je het gerecht afmaakt met wat fijngesneden peterselie en lente-ui voor een frisse toets.
58 reacties
Was echt heerlijk genieten dit recept, voor herhaling vatbaar.
De kinderen houden niet zo van champignons dus die heb ik even apart gebakken.
Maar ik heb voor hun gekookte broccoli roosjes door de saus gedaan, dat smaakte ook lekker.
Leuk om te horen Ancella! Goed idee die broccoli roosjes, lekker 🙂
Hay kan de worcestersaus achterwegen blijven.
Ben van plan om dit zo te gaan maken
Hoi Naima, ja hoor dat kan wel!
Heerlijk recept, deel hem graag met mijn mede bewoners. Ik heb de kippendij filet gebruikt, die vind ik lekkerder dan de kipfilet. Dankjewel voor het delen van je recept.
Het was dat lekker, ga ik zeker nog vele malen maken top.
Dat horen we graag Ria, fijn!
Tip! gebruik kippendijen i.p.v. kipfilet. wat een heerlijk gerecht, hartelijk dank Smaakmunitie
Goed idee Peter, nog malser! Fijn dat het in de smaak viel en uiteraard graag gedaan 🙂
Heerlijke maaltijd… zeker voor herhaling vatbaar.
Leuk om te horen Rob, fijn dat het in de smaak viel! 🙂