Home Erik's Asia Kip siam

Kip siam

Thaise kip met cashewnoten

door SmaakMenutie
Kip siam

Heel eenvoudig

Dit wereldgerecht ken je waarschijnlijk wel uit de supermarkt, maar het zelf maken is niet alleen lekkerder, het is ook nog eens heel eenvoudig!

Kip siam klinkt misschien heel fancy, maar in feite is het een simpele en smaakvolle combinatie van kip en cashewnoten, bereid met sauzen die je vast herkent van andere Aziatische gerechten.

Kip siam zelf maken

Een smakenexplosie uit Azië

De saus is een heerlijke mix van bekende Aziatische ingrediënten, die zowel in Thailand als China veelvuldig worden gebruikt. Denk aan sojasaus, oestersaus en ketjap voor de perfecte balans van zout, umami en zoet. De saus is het geheime ingrediënt dat het gerecht zijn karakteristieke smaak geeft. De cashewnoten voegen daar nog een heerlijke crunch aan toe, die het gerecht een extra dimensie geeft.

Kip siam recept

Verse groenten

Hoewel de kip met cashewnoten de hoofdrol speelt, maken de groenten het gerecht compleet. We gebruiken sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui voor een kleurrijk en gezond geheel. Deze groenten zorgen niet alleen voor een mooi visueel effect, maar dragen ook bij aan de textuur en de frisse smaak. Je krijgt zo een perfecte balans van vlees, groente en een rijke saus.

Kip siam zelf maken

Snelle maaltijd

Wat kip siam extra aantrekkelijk maakt, is de snelheid waarmee je het op tafel zet. In een half uur heb je een smaakvol wereldgerecht op je bord. Ideaal dus voor een doordeweekse avond!

Kip siam ingrediënten
Kip siam

Kip siam

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 66 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 el bloem
  • 2 el oestersaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 tl gemberpoeder
  • Handje cashewnoten
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 400-500 g kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom ruim met zout. Bestrooi vervolgens met ongeveer 2 el bloem. Verwijder het overtollige bloem en bak de kip in een ruime scheut olie rondom bruin.
  • Snijd ondertussen 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 1 rode paprika in reepjes en 1 rode peper en 1 bosje lente-ui in ringen.
  • Haal de kip uit de pan en zet even weg.
  • Fruit de rode ui en knoflook even kort aan en voeg vervolgens 200 g sugarsnaps, de rode paprika, de peper en de lente-ui toe. Wok het geheel al omscheppend 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  • Maak ondertussen de saus in een apart pannetje door 2 el oestersaus te vermengen met 1 flinke el ketjap manis, 1 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder en 125 ml water. Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
  • Maak een papje van 1 el maizena met 1-2 el koud water. Meng het papje stapsgewijs door de saus tot je een mooie gebonden saus hebt.
  • Voeg de kip toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar. Voeg nu ook de saus toe en wok alles nog 1-2 minuten.
  • Serveer met witte rijst, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui en rode peper.

Thaise kip siam

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

23 reacties

Sandra 6 maart 2023 - 17:19

Gisteren gemaakt Heerlijk!. Heb al veel recepten geprobeerd tot nu toe allemaal heerlijk.
Als ik dit recept voor 4 personen wil maken hoeveel keer saus en kip kan dan nemen. Jillie recept is voor ons voor 2 personen.

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2023 - 09:12

Leuk om te horen Sandra! Je moet voor dit recept zo ongeveer alles verdubbelen, maar wees voorzichtig met de knoflook en rode peper 🙂

Reply
Annelies 3 oktober 2022 - 19:25

Vanavond gemaakt, had dit recept pas dit weekend gezien in het weekmenu 40. Superlekker!! Dit gaat vaker op het menu staan. Dank jullie wel. Vraagje: komt er ooit een kookboek van jullie recepten uit? Zou dit echt graag in de kast hebben.

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2022 - 10:17

Leuk om te horen dat het recept in de smaak viel Annelies! De plannen voor een kookboek zijn er zeker, wij hopen zelf ook heel snel 😉

Reply
Channa 17 februari 2022 - 20:01

Gisteren dit heerlijke gerecht gemaakt!! Al vind ik het uit het pakje ook lekker, is dit qua smaak niet te vergelijken met het pakje! We hebben echt gesmuld en ga het zeker vaker maken!

Reply
Marleen 6 januari 2022 - 18:26

Heerlijk recept., zoals al jullie recepten. Iets aangepast met kippedij ipv kipfilet, een el gembersaus ipv gemberpoeder, geen maïzena wat mais uit blikje erdoor. Cashewnoten eerst even goudgebakken in wat olie.

Reply
Wing-Yee 22 oktober 2021 - 10:23

Heerlijk deze Kip Siam, wel 100 keer lekkerder dan uit zo’n pakje !
Dit recept komt vaker op tafel.
Bedankt voor dit heerlijke recept.

Reply
1 2 3