Home Erik's Asia Kip siam

Kip siam

Thaise kip met cashewnoten

door SmaakMenutie
Kip siam

Heel eenvoudig

Dit wereldgerecht ken je waarschijnlijk wel uit de supermarkt, maar het zelf maken is niet alleen lekkerder, het is ook nog eens heel eenvoudig!

Kip siam klinkt misschien heel fancy, maar in feite is het een simpele en smaakvolle combinatie van kip en cashewnoten, bereid met sauzen die je vast herkent van andere Aziatische gerechten.

Kip siam zelf maken

Een smakenexplosie uit Azië

De saus is een heerlijke mix van bekende Aziatische ingrediënten, die zowel in Thailand als China veelvuldig worden gebruikt. Denk aan sojasaus, oestersaus en ketjap voor de perfecte balans van zout, umami en zoet. De saus is het geheime ingrediënt dat het gerecht zijn karakteristieke smaak geeft. De cashewnoten voegen daar nog een heerlijke crunch aan toe, die het gerecht een extra dimensie geeft.

Kip siam recept

Verse groenten

Hoewel de kip met cashewnoten de hoofdrol speelt, maken de groenten het gerecht compleet. We gebruiken sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui voor een kleurrijk en gezond geheel. Deze groenten zorgen niet alleen voor een mooi visueel effect, maar dragen ook bij aan de textuur en de frisse smaak. Je krijgt zo een perfecte balans van vlees, groente en een rijke saus.

Kip siam zelf maken

Snelle maaltijd

Wat kip siam extra aantrekkelijk maakt, is de snelheid waarmee je het op tafel zet. In een half uur heb je een smaakvol wereldgerecht op je bord. Ideaal dus voor een doordeweekse avond!

Kip siam ingrediënten
Kip siam

Kip siam

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 66 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 el bloem
  • 2 el oestersaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 tl gemberpoeder
  • Handje cashewnoten
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 400-500 g kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom ruim met zout. Bestrooi vervolgens met ongeveer 2 el bloem. Verwijder het overtollige bloem en bak de kip in een ruime scheut olie rondom bruin.
  • Snijd ondertussen 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 1 rode paprika in reepjes en 1 rode peper en 1 bosje lente-ui in ringen.
  • Haal de kip uit de pan en zet even weg.
  • Fruit de rode ui en knoflook even kort aan en voeg vervolgens 200 g sugarsnaps, de rode paprika, de peper en de lente-ui toe. Wok het geheel al omscheppend 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  • Maak ondertussen de saus in een apart pannetje door 2 el oestersaus te vermengen met 1 flinke el ketjap manis, 1 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder en 125 ml water. Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
  • Maak een papje van 1 el maizena met 1-2 el koud water. Meng het papje stapsgewijs door de saus tot je een mooie gebonden saus hebt.
  • Voeg de kip toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar. Voeg nu ook de saus toe en wok alles nog 1-2 minuten.
  • Serveer met witte rijst, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui en rode peper.

Thaise kip siam

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

23 reacties

Ali 1 juli 2021 - 16:10

Moet je het papje met maizena eigenlijk opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2021 - 10:38

Nee hoor Ali!

Reply
Rianne 12 april 2021 - 15:58

Ik maak deze regelmatig en soms vervang ik de snaps voor sojabonen.
erg blij met dit recept Tim en Erik! Merci!

Reply
SmaakMenutie 13 april 2021 - 10:21

Leuk Rianne! En lekker om eens te kiezen voor sojabonen 🙂

Reply
Evelyne 5 april 2021 - 09:21

Van de week gemaakt, we hadden het idd al eens gehad van wereldgerechten. Maar deze helemaal zelf gemaakt versie is veel lekkerder. Helemaal blij met jullie recepten😊

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:09

Leuk Evelyne, dat horen we graag! En inderdaad, zelf gemaakt is het allerlekkerste 🙂

Reply
Annemieke Jansen van Rheenen 28 september 2023 - 19:06

Wat een heerlijk makkelijk en onwijs 🤤 lekker 😋 recept!!
Ga ik zeker vaker maken!!
Dankjulliewel 💙

Reply
Anja 7 december 2020 - 10:44

Kan ik boontjes gebruiken ipv sugar snaps?

Reply
SmaakMenutie 7 december 2020 - 12:18

Ja dat kan hoor Anja!

Reply
cindy 15 september 2020 - 10:40

Hallo, kan ipv oestersaus ook vissaus gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 16:20

Hoi Cindy, nee dat zou ik niet doen. Oestersaus is wel kenmerkend voor dit gerecht!

Reply
1 2 3