Heel eenvoudig
Dit wereldgerecht ken je waarschijnlijk wel uit de supermarkt, maar het zelf maken is niet alleen lekkerder, het is ook nog eens heel eenvoudig!
Kip siam klinkt misschien heel fancy, maar in feite is het een simpele en smaakvolle combinatie van kip en cashewnoten, bereid met sauzen die je vast herkent van andere Aziatische gerechten.
Een smakenexplosie uit Azië
De saus is een heerlijke mix van bekende Aziatische ingrediënten, die zowel in Thailand als China veelvuldig worden gebruikt. Denk aan sojasaus, oestersaus en ketjap voor de perfecte balans van zout, umami en zoet. De saus is het geheime ingrediënt dat het gerecht zijn karakteristieke smaak geeft. De cashewnoten voegen daar nog een heerlijke crunch aan toe, die het gerecht een extra dimensie geeft.
Verse groenten
Hoewel de kip met cashewnoten de hoofdrol speelt, maken de groenten het gerecht compleet. We gebruiken sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui voor een kleurrijk en gezond geheel. Deze groenten zorgen niet alleen voor een mooi visueel effect, maar dragen ook bij aan de textuur en de frisse smaak. Je krijgt zo een perfecte balans van vlees, groente en een rijke saus.
Snelle maaltijd
Wat kip siam extra aantrekkelijk maakt, is de snelheid waarmee je het op tafel zet. In een half uur heb je een smaakvol wereldgerecht op je bord. Ideaal dus voor een doordeweekse avond!
23 reacties
Moet je het papje met maizena eigenlijk opwarmen?
Nee hoor Ali!
Ik maak deze regelmatig en soms vervang ik de snaps voor sojabonen.
erg blij met dit recept Tim en Erik! Merci!
Leuk Rianne! En lekker om eens te kiezen voor sojabonen 🙂
Van de week gemaakt, we hadden het idd al eens gehad van wereldgerechten. Maar deze helemaal zelf gemaakt versie is veel lekkerder. Helemaal blij met jullie recepten😊
Leuk Evelyne, dat horen we graag! En inderdaad, zelf gemaakt is het allerlekkerste 🙂
Wat een heerlijk makkelijk en onwijs 🤤 lekker 😋 recept!!
Ga ik zeker vaker maken!!
Dankjulliewel 💙
Kan ik boontjes gebruiken ipv sugar snaps?
Ja dat kan hoor Anja!
Hallo, kan ipv oestersaus ook vissaus gebruiken?
Hoi Cindy, nee dat zou ik niet doen. Oestersaus is wel kenmerkend voor dit gerecht!