Gonzales
We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!
64 reacties
Wij waren altijd dol op de kip Jambalaya van de wereldgerechten. Vandaag deze versie even zelf gemaakt, wel met cajun kruiden van verstegen dan. Smaakte heerlijk en gaat zeker in de herhaling. Nog even zoeken naar de juiste hoeveelheid kruiden, en misschien volgende keer wat erwten erdoorheen
Vandaag gemaakt voor het eerst. Het was heerlijk zeker voor herhaling vatbaar
Ik adviseer Spaanse paella-rijst te gebruiken. Deze rijst neemt de smaken beter op dan gewone rijst.
Echt een heerlijk gerecht. Om de smaken nog beter tot hun recht te laten komen adviseer ik Spaanse paella-rijst te gebruiken. Deze rijst neemt de smaken beter op dan gewone rijst.
Is dit de volgende dag nog op te warmen?
Ja hoor tuurlijk! 🙂