Home Hoofdgerechten Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Amerikaans eenpansgerecht!

door SmaakMenutie
Kip jambalaya met chorizo

Gonzales

We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!

Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 189 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 g kipfilet
  • 200 g witte rijst
  • 125 g chorizo worst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 2 el cajun kruiden
  • Komkommer (optioneel)

Voor de cajun kruidenmix (of koop een potje):

  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout 
  • 1 tl zwarte peper

Zo maak je het

  • De cajunkruiden kan je kant-en-klaar bij de supermarkt in een potje kopen. Maar je maakt het net zo makkelijk zelf. Mix hiervoor deze kruiden door elkaar: 2 tl paprikapoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gedroogde tijm,  1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper.
  • Snipper 1 (flinke) ui en snijd 2-3 tenen knoflook fijn. Snijd tevens 1 rode paprika in kleine blokjes, 1 kipfilet (250 g) in hapklare stukjes en 125 g chorizo worst in schijfjes of halve maantjes.
  • Neem een flinke (braad)pan en bak de kipfilet in een scheutje olie gaar. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Fruit vervolgens de gesneden knoflook en ui even kort aan. Voeg de chorizo, paprika en 2-3 el cajun kruiden toe. Bak alles al omscheppend 5 minuutjes.
  • Doe de kipfilet er bij samen met circa 200 g witte rijst en 1 blikje tomatenblokjes (400 g). Schenk 300 ml heet water erbij en een 1/2 verkruimeld kippenbouillon blokje. Doe het deksel op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken.
  • Serveer met ringetjes lente-ui en frisse komkommer. Eet smakelijk!
Cajun kruiden maken

Cajun kruidenmix

Kip jambalaya recept Jambalaya met kip Kip jambalaya zelf maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

64 reacties

Ingrid 28 februari 2021 - 19:53

Ik vond t niet zo lekker, sorry ☺️. Smaak te rokerig voor mij en schotel bleef nat ook nadat vroegtijdig en best lang de deksel er af had gedaan.

Reply
SmaakMenutie 1 maart 2021 - 09:54

Jammer Ingrid! Smaken verschillen zullen we maar zeggen. Gelukkig staan er nog een hoop andere lekkere dingen op de site die je wellicht wel lekker vindt 🙂

Reply
Kimm 23 februari 2021 - 17:01

Hier was ik dus naar op zoek! Heb wel als eerste de chorizo gebakken voor de smaak en nog peultjes erdoor gedaan voor extra groente (want daar hou ik van)
Bedankt voor het recept! Heb ervan genoten 🙂

Reply
SmaakMenutie 24 februari 2021 - 09:24

Fijn dat je van ons recept hebt genoten Kimm! Lekker die peultjes, goed idee 🙂

Reply
najomi 29 januari 2021 - 18:57

Welke soort rijst hebben jullie hiervoor gebruikt? en hebben jullie de rijst eerst schoon gemaakt?

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2021 - 21:34

Witte rijst! En nee niet schoongemaakt Najomi.

Reply
anja 16 september 2020 - 09:19

Super fijn recept weer, compliment we zijn hier echt fan van jullie site .?

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:28

Wat leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen Anja! Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
Peter 30 augustus 2020 - 17:26

Is heerlijk. zelf genoeg kruiden in huis om de Cajun mix te maken. Makkelijk recept.

Reply
SmaakMenutie 31 augustus 2020 - 08:31

Leuk dat je de mix zelf maakt Peter! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
1 2 3 4 5 6 7