Gonzales
We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!
64 reacties
Jambalay al heel vaak gegeten. 20 jaar geleden in New Orleans geweest en ik was verrast door de restaurantjes die daar Jambalaya , Crawfish Pie en Filet Gumbo op het menu hebben staan (denk aan het liedje “Jambalaya on the Bayou” van Creedance Clearwater Rivival. Jambalaya zou (volgens genoemde restaurants) zij ontstaan in New Orleans. Het was een voormalige strafkolonie waar zware criminelen met verschillende culturele en etnische achtergronden hun straf moesten uitzitten. Franse, Afrikaanse, Spaanse en Indiaanse kookwijzen en ingrediënten werden vermengd en Paella zou de basis zijn geweest met daarin de producten die ter plaatse voorhanden waren.
Enfin, Jambalaya smaakt echt heel erg lekker en de variant die ik hier tegen kom ga ik zeker uitproberen.
Nu nog een recept voor crawfisch Pie (kreeft taart) en Filet Gumbo (een stoofpot van vlees en/of vis, okra, roux, sassafras (kruiden) en de “Cajun holy trinity”, een speciaal kruidenmengsel)
Deze vandaag gemaakt echt heel lekker
Heerlijk gerecht vanavond gegeten. Ik had volkoren rijst van AH gebruikt( de 8 minuten koken versie) Prima gaar.
Dit is bij ons een blijvertje.
Jammie, vanavond gegeten. Had alle kruiden behalve de cayenne peper, maar een beetje chilipoeder was een lekker vervanging. Ik had er wat meer groente in zitten oké, maar yaaaay, deze is voor herhaling vatbaar, *opgeslagen!! *