Snelle variatie op een Indiase klassieker
Wij zijn echt dol op Indiase curry’s. De heerlijk geurige specerijen, romige sauzen en rijke smaken maken een curry tot echte comfort food.
Alleen… soms ontbreekt de tijd of energie om uitgebreid in de keuken te staan. Daarom hebben we een heerlijke variatie bedacht: een snelle kip in romige tomatensaus met rijst en groenten. Deze maaltijd staat al binnen een half uur op tafel en biedt toch die authentieke, kruidige smaak waar we dol op zijn. Echt waar!
Garam massala
Wat deze snelle curry zo’n Indiaas karakter geeft is zonder twijfel de garam massala. Deze specerijenmix is onmisbaar in de Indiase keuken. Het is geen vast recept: elke regio (en zelfs elk huishouden!) heeft z’n eigen variant. Meestal bevat het een combinatie van onder andere kaneel, kardemom, kruidnagel, komijn, koriander en nootmuskaat.
Garam massala betekent letterlijk “hete kruiden” – niet per se pittig, maar meer verwarmend van smaak. Het geeft veel smaak aan je gerecht zonder dat je veel losse kruiden hoeft toe te voegen. Ideaal toch?
Romige touch
Naast de garam massala gebruiken we ook andere smaakmakers zoals paprikapoeder, gemalen komijnzaad en gember. De romige touch komt van een flinke lepel (Griekse) yoghurt, die de saus zijdezacht maakt en tegelijk zorgt voor een frisse tegenhanger van de specerijen. Heb je geen yoghurt in huis? Kokosmelk kan eventueel ook, maar dan krijgt het gerecht wel een iets andere smaak.
Lekker snel en flexibel
Als groenten kiezen we voor courgette en paprika omdat ze snel garen en hun smaak behouden. Maar voel je vrij om te variëren met wat je in huis hebt. Denk aan spinazie, aubergine, peultjes of wat extra tomatenblokjes voor een vollere saus.
“Een heerlijk werelds gerecht dat perfect past in een druk doordeweeks schema”
Serveer dit heerlijk gerecht met witte rijst of naanbrood en maak het eventueel af met wat verse peterselie of koriander. Kortom: dit is een heerlijk ‘werelds’ gerecht dat perfect past in een druk doordeweeks schema. Snel, smaakvol en met een vleugje India. Eet smakelijk!
83 reacties
Ziet er weer heerlijk uit! Moet je voor 5 pers. dubbele hoeveelheden gebruiken? Alvast bedankt!
Dankjewel Joke, bedankt voor het compliment! Het is ook een heerlijk gerecht. Je kan inderdaad de dubbele hoeveelheid aanhouden, maar wees wat voorzichtiger met de garam massala want deze is erg overheersend. Laat het smaken! 🙂
Ziet er heerlijk uit! Weten jullie een (al dan niet self made?) alternatief voor het Heinz pakje? Om t suiker en zout gehalte wat lager te krijgen. Dank!
Hi Miranda, ja het is ook heerlijk! Je zou ook verse tomaten kunnen gebruiken 🙂
Man, man, man, wat kansloos lekker deze 🙂
Eindelijk een site gevonden waar het om lekker eten draait en niet alleen maar met praktisch ongekookte, dus keiharde en gezonde groenten en recepten. Gezond eten kan en mag toch ook lekker zijn?|
Echt, hou vol mannen.
Haha dankjewel Bert! Wat ontzettend leuk om te horen. Dat klopt helemaal wat je zegt. Eten moet vooral lekker zijn en als je een goede balans hebt tussen gezond en “minder gezond” dan kan dat prima 🙂
Wij hebben garnalen gebruikt i.p.v. kip en dat was ook erg lekker. Dankje voor het idee!
Wat een goed idee, lekker Laura!
Deze zaterdag gegeten. Zelf een beetje pittiger gemaakt. De griekse yoghurt er door maakt m romig en geeft een heerlijke smaak. Bedankt weer!
Goed om te horen Hielco! Maak ‘m inderdaad zo pittig als je zelf wil, net wat je lekker vindt 🙂