Home Erik's Asia Kip in romige tomatensaus

Kip in romige tomatensaus

met rijst en groenten

door SmaakMenutie
Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

Indiaas tintje

Wij zijn echt gek op Indiase curry’s. Alleen jammer dat het best een werkje is om dit te maken. Daarom maken we vandaag een twist op de curry, maar dan wel eentje die binnen een half uur klaar is. Namelijk deze heerlijk kip in een romige tomatensaus met kerrie en groenten.

“Een perfect gerechtje met een wereldse smaak voor je drukke doordeweekse dag”

De garam massala geeft echt een Indiaas tintje aan dit gerecht en de yoghurt zorgt voor de romige smaak. Als groenten gebruiken we courgette en paprika, maar varieer hier gerust mee of voeg nog extra tomaten toe. Kortom, een perfect gerechtje met een wereldse smaak voor je drukke doordeweekse dag. Eet smakelijk!

Kip in tomatensaus Tomato Frito
Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 218 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 450 g kipfilet (2 stuks)
  • 350 g tomaten passata
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 3 tl garam massala (of kerriepoeder)
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen gember
  • Witte rijst
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 2 kipfilets van totaal circa 450 g in hapklare stukjes en bestrooi rondom met zout en peper. Bak de kip in een scheutje olijfolie rondom bruin en gaar.
  • Snijd ondertussen 1 paprika in reepjes of blokjes en 1 courgette in halve maantjes. Snipper tevens 2 sjalotten (of 1 ui) en snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Haal de kip uit de pan en zet even weg. Voeg wat olijfolie toe aan de pan en fruit de sjalot en knoflook even een minuutje aan.
  • Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak al omscheppend een minuut of 5-7 op middelhoog vuur.
  • Schenk nu 350 g tomaten passata over het geheel samen met 3 flinke tl garam massala of (goede) kerriepoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijnzaad en 1 tl gemalen gember.
  • Meng alles grondig door elkaar en voeg tevens de kip weer toe aan het geheel. Roer nu ook ongeveer 100 ml (Griekse) yoghurt door het gerecht zodat het extra romig wordt. Laat met deksel (schuin) op de pan nog een minuut of 5 pruttelen.
  • Serveer met witte rijst en (optioneel) verse peterselie. Eet smakelijk.

Kip in tomatensaus receptKip in romige tomatensaus met rijst en groenten Kip in tomatensaus Kip met tomatensaus

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heinz.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

77 reacties

Raphaël 6 mei 2020 - 11:36

Hallo Tim en Erik, ik lees in het recept dat er peterselie gebruikt moet worden maar op het plaatje zie ik selderij? Klopt dit?

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2020 - 14:45

Haha nee het is toch echt peterselie hoor Raphaël op de afbeelding! ?

Reply
Rina 7 mei 2020 - 13:15

Hallo Tim en Erik wat voor komijn moet er toegevoegd worden de poeder of de zaadjes?

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2020 - 09:25

Hoi Rina, wij gebruiken komijnpoeder (djintan)

Reply
Paul 7 mei 2020 - 16:06

Ik heb dit gerecht gemaakt en het smaakt heerlijk. Wel heb ik een schepje suiker erbij gedaan. Straks met witte rijst, gebakken uitjes en komkomner eten…..enak sekali!

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2020 - 09:28

Fijn dat ons recept in de smaak viel Paul! Leuk om te horen 🙂

Reply
Linda 8 mei 2020 - 12:19

Wat bedoel je met goede kerriepoeder?

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2020 - 10:23

Hoi Linda, poeder met een krachtige kerriesmaak 🙂

Reply
Linda 26 mei 2020 - 11:32

Het was heerlijk! ik weet niet of ik de goede kerriepoeder had, maar we hebben genoten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2020 - 11:53

Dan was het vast en zeker de juiste! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
Bianca 25 oktober 2022 - 16:38

Ideaal recept voor ons groot pleeggezin met 11 jongeren! Het was erg lekker!
Omdat we een aantal jongeren hebben die zonder zuivel moeten eten hebben we de Griekse yoghurt vervangen voor Alpro cooking room. Werkt prima!

Reply
Jolanda 9 mei 2020 - 20:46

Erg lekker. Ik heb 300 gram kippedijfilet genomen en een gele paprika extra. Bestrooid met verse koriander. Ik heb een goede garam masala genomen. Heerlijk.

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2020 - 10:17

Heerlijk Jolanda! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Daniël 28 mei 2020 - 18:15

Was echt super lekker!

Reply
SmaakMenutie 29 mei 2020 - 12:22

Dat horen we graag, leuk! 🙂

Reply
Cor 10 mei 2020 - 10:14

Heb het gisteren gemaakt precies zoals het op het recept stond smaakte heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar
Hier staat gemiddeld 3 a 4 dagen van de week een menu van jullie website op tafel het is heel leuk om te doen

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2020 - 10:18

Ontzettend leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen Cor! Bedankt voor je berichtje 🙂

Reply
Rina 11 mei 2020 - 18:26

Vanavond gegeten weer een heerlijk recept die gaan we nog eens maken

Reply
SmaakMenutie 12 mei 2020 - 09:52

Leuk Rina! 🙂

Reply
Wendy 17 mei 2020 - 19:15

Ook weer een geweldig gerecht!

Reply
SmaakMenutie 19 mei 2020 - 11:29

Dankjewel voor het compliment Wendy! 🙂

Reply
Annie Laumen 19 mei 2020 - 19:45

Super lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2020 - 08:49

Leuk om te horen Annie, thanks! 🙂

Reply
Joyce 24 mei 2020 - 18:46

Njam njam, heerlijk en super gemakkelijk

Reply
SmaakMenutie 25 mei 2020 - 12:02

Thanks Joyce, fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Hielco 24 mei 2020 - 22:13

Deze zaterdag gegeten. Zelf een beetje pittiger gemaakt. De griekse yoghurt er door maakt m romig en geeft een heerlijke smaak. Bedankt weer!

Reply
SmaakMenutie 25 mei 2020 - 12:03

Goed om te horen Hielco! Maak ‘m inderdaad zo pittig als je zelf wil, net wat je lekker vindt 🙂

Reply
Laura 12 juni 2020 - 07:33

Wij hebben garnalen gebruikt i.p.v. kip en dat was ook erg lekker. Dankje voor het idee!

Reply
SmaakMenutie 12 juni 2020 - 10:38

Wat een goed idee, lekker Laura!

Reply
Bert 18 juli 2020 - 09:11

Man, man, man, wat kansloos lekker deze 🙂
Eindelijk een site gevonden waar het om lekker eten draait en niet alleen maar met praktisch ongekookte, dus keiharde en gezonde groenten en recepten. Gezond eten kan en mag toch ook lekker zijn?|
Echt, hou vol mannen.

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2020 - 16:25

Haha dankjewel Bert! Wat ontzettend leuk om te horen. Dat klopt helemaal wat je zegt. Eten moet vooral lekker zijn en als je een goede balans hebt tussen gezond en “minder gezond” dan kan dat prima 🙂

Reply
Miranda 5 augustus 2020 - 13:00

Ziet er heerlijk uit! Weten jullie een (al dan niet self made?) alternatief voor het Heinz pakje? Om t suiker en zout gehalte wat lager te krijgen. Dank!

Reply
SmaakMenutie 5 augustus 2020 - 14:28

Hi Miranda, ja het is ook heerlijk! Je zou ook verse tomaten kunnen gebruiken 🙂

Reply
Joke 23 augustus 2020 - 11:02

Ziet er weer heerlijk uit! Moet je voor 5 pers. dubbele hoeveelheden gebruiken? Alvast bedankt!

Reply
SmaakMenutie 24 augustus 2020 - 09:23

Dankjewel Joke, bedankt voor het compliment! Het is ook een heerlijk gerecht. Je kan inderdaad de dubbele hoeveelheid aanhouden, maar wees wat voorzichtiger met de garam massala want deze is erg overheersend. Laat het smaken! 🙂

Reply
Christine 23 november 2020 - 08:32

Goedemorgen,

Kan ik ipv yoghurt ook kokosmelk gebruiken??

Reply
SmaakMenutie 25 november 2020 - 14:24

Hoi Christine, ja dat kan wel maar kies dan voor een dikke variant! Succes 🙂

Reply
Marianne 28 november 2020 - 18:21

Heerlijk recept!

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:22

Leuk om te horen Marianne! 🙂

Reply
Jeanette vuijk 3 januari 2021 - 18:54

Hij was heerlijk , we hebben zeer smaakvol gegeten.

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2021 - 10:22

Dat horen we graag Jeanette, leuk!

Reply
Trijnie 22 januari 2021 - 19:02

Vandaag dit gerecht voor het eerst gemaakt. Oh en wat was het heerlijk. Mijn man en ik hebben ervan
gesmuld 😋. Deze komt zeker vaker op tafel hier👍

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:48

Leuk om te horen Trijnie! Fijn dat jullie van ons recept genoten hebben 🙂

Reply
Sharon 2 februari 2021 - 18:30

Wat een heerlijk gerecht weer! Ik ben sowieso super enthousiast over al jullie gerechten. Makkelijk klaar te maken, borden vol smaak en het valt nooit tegen. Mijn complimenten!

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 09:59

Thanks voor het leuke compliment Sharon! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Armin 7 februari 2021 - 13:54

Gisteren gemaakt: héééérlijk. Ik heb wel een beetje gevarieerd op het basisrecept. Ik heb kipdijfilet gebruikt en winterwortel en prei erbij gedaan. Maar dit recept is wel heel erg lekker. Eentje om te bewaren. Dit gaan we zéker vaker eten. Dank jullie wel.

Reply
SmaakMenutie 7 februari 2021 - 15:50

Kipdij is ook heerlijk Armin! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
Lilianne 26 februari 2021 - 21:25

Oh wat een super heerlijk recept. Deze gaan we vaker maken. Echt een toppertje. Dank je wel.

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2021 - 14:18

Leuk om te horen Lilianne, fijn dat je van het recept hebt genoten 🙂

Reply
Bianca 29 maart 2021 - 22:43

Deze vanavond gemaakt en het is een blijvertje. Erg smakelijk!

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2021 - 10:03

Fijn dat het recept in de smaak viel Bianca, leuk! 🙂

Reply
Astrid 19 april 2021 - 13:12

Wat een heerlijke recepten staan er op jullie site. Afgelopen zaterdag boontjes en ketjap balletjes en babi ketjap gemaakt en vandaag wil ik deze gaan maken.

Reply
SmaakMenutie 19 april 2021 - 16:43

Dankjewel Astrid, leuk te horen! Fijn dat de Indische recepten in de smaak vielen. Geniet ook van deze! 🙂

Reply
Karin 2 november 2021 - 13:31

Ben dit recept nu aan het maken en eet het vanavond. Kan ik wel gewoon alles er al indoen en later opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2021 - 14:15

Ja hoor dat is geen probleem. Geniet ervan!

Reply
Irene 4 november 2021 - 09:32

Verrukkelijk! We hebben hier allebei van zitten smullen!

Reply
Jeanette vuijk 15 januari 2022 - 15:45

We eten dit regelmatig , maak altijd veel . Wat over is in de vriezer. Prima te doen en altijd handig .

Reply
Diana 16 januari 2022 - 17:03

Ziet er lekker uit. Is dit ook mogelijk met pasta?

Reply
SmaakMenutie 17 januari 2022 - 11:22

Wij hebben het zelf nog niet geprobeerd maar het zou wel moeten kunnen denk ik. Wellicht een keer proberen. Laat ons vooral weten of het in de smaak viel 🙂

Reply
Sal 23 februari 2022 - 18:44

Lekker en makkelijk recept!

Reply
patricia 26 maart 2022 - 09:57

Kun je dit gerecht ook een dag van te voren klaar maken? Hoe warm ik het dan het beste weer op?

Reply
SmaakMenutie 26 maart 2022 - 12:01

Dat kan hoor! Zachtjes opwarmen zodat het vocht niet verdampt en de Griekse yoghurt ook pas op het laatst toevoegen tijdens het opwarmen. Geniet ervan! 🙂

Reply
Karin 7 april 2022 - 08:57

Goedendag, allereerst mijn complimenten voor al jullie heerlijke recepten, ben superblij met jullie site!
Even een vraag over dit recept, kan je i.p.v. courget ook iets anders toevoegen, ben namelijk niet zo gek op courget 🙁

Reply
SmaakMenutie 7 april 2022 - 10:02

Bedankt voor het compliment Karin, leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen! In dit gerecht zou je de courgette kunnen vervangen door een andere harde groente als bijvoorbeeld sperzieboontjes, peultjes, bleekselderij of broccoli/bloemkool.

Reply
Natasja 17 april 2022 - 11:17

Hoi, ik zie jullie recept voorbij komen, het ziet er heerlijk uit! Maar mijn man houd niet van courgette en ook niet van aubergine. kan je dit achterwege laten of door iets anders vervangen?

Reply
SmaakMenutie 18 april 2022 - 10:48

Dankjewel Natasja! Je zou het dan achterwege kunnen laten hoor als hij ook niet van een van de andere harde groenten houdt zoals hierboven beschreven 🙂

Reply
Tertia 27 juni 2022 - 18:35

Erg smaakvol recept, we hebben vandaag gesmikkeld

Reply
Mieke Kappetein 13 oktober 2022 - 15:09

Wat een ontzettend lekker gerecht weer! Ik ben heel blij met jullie smakelijk en makkelijke recepten. Het gaat eigenlijk nooit mis…Fijn dat ik iedere keer recepten van jullie site kan blijven plukken. Hartelijk dank!

Reply
Ilse 18 oktober 2022 - 18:20

Zouden jullie dit recept invriezen? Ivm de joghurt?

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2022 - 09:54

Nee zou ik niet doen, wordt er niet lekkerder op 🙂

Reply
Joop Pol 19 februari 2023 - 12:49

Fantastisch lekker recept, eenvoudig te maken en lukt altijd. En niet onbelangrijk gezond met groenten en tomatenfrito. Voor de kip gebruik ik kippendijen die blijven iets malser na rondom braden en nog even sudderen.

Reply
Marieke 24 februari 2023 - 19:36

Erg lekker! Gemaakt met gehakt ipv kip! Viel goed in de smaak😁

Reply
Tamara 24 mei 2023 - 10:02

Heerlijk recept! Maak dit vaak, maar nu viel me op dat er in de ingrediëntenlijst tomaten passata staat ipv frito wat er altijd in stond. Wat is daarvan de reden?

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 10:19

Geen hoor Tamara, je tomaten passata is wat algemener. Maar je kan prima (net als wij op de foto) frito gebruiken 🙂

Reply
Wim 24 september 2023 - 18:28

Kan dit ook de dag op voorhand gemaakt worden en dan opwarmen in een oven?

Reply
SmaakMenutie 28 september 2023 - 10:40

Je kan het een dag van te voren maken en verwarmen in de pan (of eventueel oven). Sluit het dan wel af met een deksel zodat je geen vocht verlies. Maar als je in de gelegenheid bent zou ik het lekker op de dag zelf maken, is namelijk zo klaar en lekker vers!

Reply
Mirjam 25 september 2023 - 17:36

Heerlijk! Gaat op het lijstje “onthouden”.
😊😊

Reply