Home Vlees en kip Kip in romige citroensaus

Kip in romige citroensaus

met Parmezaanse kaas

door SmaakMenutie
Kip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas

Pasta, rijst, noedels…

We hebben weer een heerlijk en makkelijk receptje voor je. Deze kip in romige citroensaus is ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De citroen maakt het geheel lekker fris en de Parmezaanse kaas zorgt ervoor dat-ie een extra lekkere bite krijgt. En je kan erbij maken wat jij lekker vindt. Serveer met pasta, rijst of noedels. En qua groente bijvoorbeeld groene asperges of broccoli. Of wat dacht je van een combinatie van die twee en kies net als wij voor aspergebroccoli… Mmm!

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 65 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilets (2-3 stuks)
  • 35 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1/2 kip bouillonblokje
  • 1 el maizena
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum

Zo maak je het

  • Neem een koekenpan en bak 2-3 kipfilets in een flinke scheut olijfolie rondom bruin en gaar in circa 10-15 minuten. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snijd ondertussen 2-3 tenen knoflook fijn en fruit deze even 1 minuutje aan in het achtergebleven braadvet van de kipfilets.
  • Voeg nu 200 ml kookroom toe en 100 ml warm water. Meng tevens 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, het sap van een halve (kleine) citroen en een 1/2 verkruimeld kip bouillonblokje door het geheel. Breng tegen de kook aan.
  • Meng nu ook 35-40 gr vers geraspte Parmezaanse kaas door het geheel. Het geheel zal al wat indikken.
  • Meng ondertussen 1 el maizena met 2 el koud water tot een papje. Voeg dit in etappes toe aan de saus tot het de gewenste dikte heeft.
  • Voeg nu ook de kipfilets weer toe samen met wat schijfjes citroen en laat het geheel enkele minuten sudderen.
  • Serveer met pasta, witte rijst of noedels. En als groente bijvoorbeeld broccoli of groene asperges. Mmm!

Kip in citroensaus receptKip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas Kip in citroensaus Kip Parmezaanse kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

27 reacties

Devi 9 augustus 2023 - 16:14

Wij eten het met een kleine hoeveelheid verse spinazie erdoor en Orzo 🙂 heerlijk!

Reply
jan 25 januari 2023 - 17:13

Heerlijk gerecht en zo gemaakt… hebben er een iets eigen draai aan gegeven..uitje met de knoflook en champignons en wat kappertjes
dit komt vaker op de tafel

Reply
Marleen 21 september 2022 - 22:48

Wil dit gerecht met kippen dijen maken zou dat kunnen? Lijkt me smaakvoller!

Reply
SmaakMenutie 23 september 2022 - 15:07

Jazeker! 🙂

Reply
Yvonne 22 augustus 2022 - 16:39

Ohhhhh wat een schranspartij zeg heerlijk dit,wou net weer even op dieet,maar begin morgen wel,ook een keer wat anders dan de gangbare pastagerechten,wegens betrekking aan de room vervangen door creme fraise en de kruiden door Provençaalse kruiden,alsnog heerlijk,dit komt vaker op tafel,bedankt

Reply
Vera 20 juli 2022 - 09:19

Haai! Zou je dit ook kunnen invriezen? Mijn vriend vond het ( met een paar aanpassingen ivm PDS) erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 20 juli 2022 - 09:54

Het wordt er niet lekkerder op als je het weer ontdooid Vera! Dus ik zou het lekker in 1x opeten 🙂

Reply
1 2 3 4