Makkelijk én smaakvol
Soms hoeft het helemaal niet ingewikkeld te zijn om een complete, smaakvolle maaltijd op tafel te zetten.
Onze ovenschotel met kip in honing-mosterdsaus, aardappelpartjes en groene asperges is daar het perfecte voorbeeld van. Je hebt weinig ingrediënten nodig, de voorbereiding is minimaal en de oven doet het meeste werk. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen of als je gewoon zin hebt in ‘comfortfood’ zonder gedoe.
Zelfgemaakte honing-mosterdsaus
De saus maken we natuurlijk helemaal zelf. En dat is echt super eenvoudig. Je hebt alleen honing, mosterd en een teentje knoflook nodig. De combinatie van een beetje zoet en een tikkie pittig geeft de kip een heerlijk glazuur en zorgt voor een volle smaak in de hele ovenschotel.
Wij gebruiken het liefst kipdijfilet – die blijft namelijk lekker mals, ook na een langere tijd in de oven. Als je toch liever kipfilet gebruikt houd dan rekening met een kortere oventijd. Je kunt dit eenvoudig oplossen door de aardappeltjes en groenten wat kleiner te snijden, zodat alles tegelijk gaar is.
De veelzijdigheid van groene asperges
Groene asperges zijn niet alleen gezond, maar ook ontzettend makkelijk te bereiden. In tegenstelling tot witte asperges hoeven ze niet geschild te worden – je snijdt gewoon het houterige uiteinde eraf en ze zijn klaar voor gebruik. Ze hebben een lichte, beetje frisse smaak met een klein bittertje, wat perfect past bij de zoet-pittige saus.
Voeg ze halverwege de oventijd toe zodat ze mooi beetgaar blijven en dus knapperig. Ben je écht geen fan van asperges? Geen probleem – sperziebonen of broccoli zijn prima alternatieven.
Tips en variaties
Deze ovenschotel kip in honing-mosterdsaus is makkelijk aan te passen aan wat je in huis hebt. Zo kun je bijvoorbeeld ook zoete aardappel gebruiken in plaats van gewone aardappels. Ook lekker trouwens, wat rode ui of cherrytomaatjes toevoegen. Serveer de schotel direct uit de oven en garneer eventueel met wat verse peterselie of war citroensap voor een frisse finishing touch. Eet smakelijk!
34 reacties
Ljkt mij heerlijk dit, alleen doet onze oven het niet meer. Heb wel een airfryer…zou dit ook kunnen?
Oei, vermoedelijk wel maar kunnen we niet met volledige zekerheid zeggen. We gebruiken zelf namelijk geen airfryer..
Vandaag voor het eerst een recept van jullie uitgeprobeerd, in 1 woord dit is een perfecte combinatie zo heerlijk van smaak! Bedankt op naar het volgende recept.
Wil dit gerecht met zalm of kabeljauw gaan maken veranderd dan de oven tijd?
Jazeker, zalm hoeft bijvoorbeeld maar 20 minuten in de oven. Daar moet je dus wel even rekening mee houden, voeg deze dan later toe. Geniet ervan!
Kun je dit gerecht ook in de slowcooker maken?
Oei, daar hebben we geen ervaring mee! Maar persoonlijk zou ik dit gerecht niet zo snel in de slowcooker bereiden.
Net de eerste helft gehad maar merkte dat de mosterdsaus helemaal aanbakt, hier nog tips voor?
Vermoedelijk is het geheel te veel ingedikt omdat het vuur te hoog stond