5,2K
Hacher
Dit Oud-Hollands stoofgerecht is gemaakt op basis van rundvlees, uien, bouillon, bloem en een tikkie zuur. Hachee, dat afgeleid is van het Franse woord hacher, wat ‘hakken’ betekent bestaat al sinds de Middeleeuwen. Een traditioneel Nederlands gerecht dat wordt geserveerd, zoals het hoort, met rode kool en aardappelpuree. Maar ook andere winterse groenten, hutspot of zelfs rijst zal heerlijk smaken bij dit malse stoofvlees. Daarnaast voegen we wat azijn toe om het vlees nog malser te maken.
31 reacties
Echt een heerlijk recept!!! Complimenten weer! In heb ze na dit gerecht ook volop gehad van manlief en alle 4 mijn kids!!
ook heerlijk met rijst en sperzieboontje. Ik doe wel altijd een scheutje ketjap, scheutje tomatenketchup en een tomaat aan kleine blokjes erdoorheen. Heerlijk!
Bedankt voor dit recept, het smaakte zoals ik me kan herinneren van mijn moeder.
Nu heb ik al verschillende recepten van deze website geprobeerd en ze zijn allemaal even goed.
Dit is mijn eerste to go to website als ik iets wil maken, nogmaals bedankt!!
En om het af te maken een scheutje ketjap manis 😋 Zelfs het oude Amsterdamse huishoudschool kookboek Wannee was al bekend met deze heerlijke smaakmaker
Ik kom alleen nog op jullie site en kook de heerlijkste dingen. Nog nooit een tegenvaller gehad. Super mannen! Ga zo door! De hachee staat hier nu te pruttelen 😁👍