Hachee

Oud-Hollands stoofvlees

door SmaakMenutie
Hachee

Hacher

Dit Oud-Hollands stoofgerecht is gemaakt op basis van rundvlees, uien, bouillon, bloem en een tikkie zuur. Hachee, dat afgeleid is van het Franse woord hacher, wat ‘hakken’ betekent bestaat al sinds de Middeleeuwen. Een traditioneel Nederlands gerecht dat wordt geserveerd, zoals het hoort, met rode kool en aardappelpuree. Maar ook andere winterse groenten, hutspot of zelfs rijst zal heerlijk smaken bij dit malse stoofvlees. Daarnaast voegen we wat azijn toe om het vlees nog malser te maken.

Hachee

Hachee

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.2/5
( 60 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 800 g runder riblappen
  • 30 g roomboter
  • 4 uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 runderbouillon blokje
  • 2 el azijn
  • 2 el bloem

Zo maak je het

  • Snijd 4 (middelgrote) uien in kwart ringen en snijd circa 800 g runderlappen in stukjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Neem een braadpan en smelt circa 30 g roomboter op middelhoog vuur. Bak het vlees (waarschijnlijk in twee etappes) rondom aan tot het dichtgeschroeid is. Bestrooi riant met peper en zout en haal met een schuimspaan uit de pan.
  • Stoof de gesneden ui 10 minuten aan in het braadvet met deksel op de pan. Maak ondertussen 500 ml runderbouillon van 1 blokje.
  • Doe het vlees terug in de pan en bestrooi het geheel met 2 el bloem. Bak al omscheppend een minuutje mee.
  • Voeg 2-3 el azijn toe samen met de 500 ml runderbouillon. Voeg tevens 2 laurierblaadjes toe.
  • Laat het geheel nu 3 uur zachtjes stoven. Haal het laatste half uur eventueel het deksel van de pan zodat het wat kan indikken. Bon appétit!

Hachee recept Hachee maken Hachee met rode kool Klassieke hachee

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

31 reacties

Hanneke 13 oktober 2024 - 23:21

Echt een heerlijk recept!!! Complimenten weer! In heb ze na dit gerecht ook volop gehad van manlief en alle 4 mijn kids!!

Reply
Els 25 oktober 2023 - 15:45

ook heerlijk met rijst en sperzieboontje. Ik doe wel altijd een scheutje ketjap, scheutje tomatenketchup en een tomaat aan kleine blokjes erdoorheen. Heerlijk!

Reply
Johnny 20 september 2023 - 15:40

Bedankt voor dit recept, het smaakte zoals ik me kan herinneren van mijn moeder.
Nu heb ik al verschillende recepten van deze website geprobeerd en ze zijn allemaal even goed.
Dit is mijn eerste to go to website als ik iets wil maken, nogmaals bedankt!!

Reply
Patricia 5 december 2021 - 09:57

En om het af te maken een scheutje ketjap manis 😋 Zelfs het oude Amsterdamse huishoudschool kookboek Wannee was al bekend met deze heerlijke smaakmaker

Reply
Peter 24 oktober 2021 - 16:01

Ik kom alleen nog op jullie site en kook de heerlijkste dingen. Nog nooit een tegenvaller gehad. Super mannen! Ga zo door! De hachee staat hier nu te pruttelen 😁👍

Reply
1 2 3 4