Home Brunch en lunch Wrap met tonijn

Wrap met tonijn

als lunch of voor onderweg!

door SmaakMenutie
Wrap met tonijn

Fris en gezond

Deze frisse en gezonde wrap met tonijn, tomaat en augurkjes is de perfecte keuze voor een lichte lunch. Het is niet alleen lekker, maar ook makkelijk mee te nemen voor onderweg. De tonijn biedt een rijke bron van eiwitten en omega-3-vetzuren, wat goed is voor je hart en spieren. De tomaat zorgt voor een frisse smaak, terwijl de augurkjes een lekkere, knapperige bite toevoegen. Deze combinatie maakt de wrap zowel voedzaam als smaakvol.

Tonijnwrap

Romige textuur

De saus in deze wrap wordt gemaakt met (magere) kwark, wat zorgt voor een romige textuur zonder dat het te zwaar is. Maar je kunt ook yoghurt gebruiken als je dat lekkerder vindt, of voor een rijkere smaak kun je mayonaise toevoegen. Wil je de wrap wat meer pit geven? Voeg dan een beetje mosterd toe. Zo kun je de smaak helemaal naar jouw wens aanpassen.

Tonijnsalade

Snel en makkelijk

Deze wrap is niet alleen snel te maken, maar ook ideaal voor een drukke werkdag. Je hebt weinig ingrediënten nodig en het is een gezonde, lichte optie die je gemakkelijk kunt meenemen. Het is een veelzijdige lunch die je naar eigen smaak kunt variëren, dus probeer het eens en ontdek hoe lekker en makkelijk het kan zijn!

Tonijnwrap maken
Wrap met tonijn

Wrap met tonijn

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 120 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 75 g rucola slamelange
  • 2 tortilla wraps
  • 1 blikje tonijn
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 2 el kwark
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl Dijon mosterd
  • Paar mini augurken

Zo maak je het

  • Laat 1 blikje tonijnstukken uitlekken en doe in een (meng)kom.
  • Snipper 1 sjalot (of kleine rode ui), snijd 1 tomaat in blokjes en snijd een paar mini augurkjes fijn. Voeg alles toe aan de uitgelekte tonijn.
  • Voeg 2 el kwark, 1 flinke el mayonaise, 1 tl mosterd en een flinke snuf peper en zout toe. Meng door het geheel en proef of het naar wens is. Voeg desgewenst extra mayonaise toe.
  • Beleg 2 wraps met rucola slamelange (of een andere sla naar keuze). Voeg de aangemaakte tonijn toe en rol de wraps strak op. Wikkel ze in aluminiumfolie en plaats nog even 10-15 minuten in de koelkast.
  • Snijd de wraps doormidden en serveer direct.

Wrap met tonijnsalade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Peter 20 augustus 2022 - 07:39

en wat doe je met de saus (kwark-mayo-mosterd)?

Reply
SmaakMenutie 20 augustus 2022 - 08:51

Dat is de aangemaakte tonijn Peter in de 1 na laatste stap! 🙂

Reply
Louise 21 augustus 2022 - 13:00

het was heerlijk een dikke 10+
met iedere hap werd het smaakvoller, dit recept gaat in de herhaling!

Reply
magda 17 juni 2023 - 07:35

Nom nom

Reply
Danielle Dooms 24 december 2023 - 14:14

Kan ik de aangemaakte tonijn op voorhand maken?

Reply
SmaakMenutie 27 december 2023 - 11:03

Ja hoor 🙂

Reply
Diane 20 maart 2024 - 08:25

Lekker recept maar ipv mosterd gebruik ik een beetje sambal.

Reply
Mar 9 juni 2024 - 11:38

Een heerlijk recept.Alleen vraag ik me af, is er een speciale manier om de tortiilla’s wraps heel van elkaar te krijgen i.p.v in het midden een gat.

Reply
Ellen 12 maart 2025 - 08:48

Kan ik de tweede wrap ook een dag bewaren of blijft dat niet fris?

Reply
SmaakMenutie 12 maart 2025 - 14:56

Helemaal kant en klaar bewaren is minder lekker, maar als je nog tortilla’s over hebt zou ik de tonijn op het moment dat je ‘m wil gaan eten ermee beleggen.

Reply