Home Borrelhapjes en sausjes Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

door SmaakMenutie
Gehaktballetjes in tomatensaus

Tapasplank

Eerder maakten we al albondigas, de Spaanse variant van gehaktballetjes in tomatensaus. Vandaag gaan we voor de Nederlandse variant. Alhoewel oregano natuurlijk geen Nederlands ingrediënt is. Bovendien misstaan deze balletjes zeker niet op een tapasplank. Op zoek maar meer tapas? Kijk dan even hier.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 82 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g rundergehakt
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl cayennepeper
  • Verse platte peterselie
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd 1 sjalot en 2 tenen knoflook fijn. Fruit kort aan in een scheutje olijfolie en voeg 1 blik (400 g) tomatenblokjes toe. Voeg ook 1 tl gedroogde oregano toe, 1 tl cayennepeper en een flinke snuf zout en peper. Laat zachtjes pruttelen.
  • Kneed 300 g rundergehakt samen met 1 ei, 3 el paneermeel, 1 tl Dijonmosterd, 1 tl nootmuskaat, 1 ragfijn gesneden sjalot en een handje fijngesneden verse peterselie tot gehaktballen ter grootte van een bitterbal.
  • Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat in ongeveer 30 minuten zachtjes garen met de deksel op de pan.

Gehaktballetjes in tomatensaus receptGehaktballetjes makenGehaktballetjes tomatensausGehaktballetjes in tomatensausBalletjes in tomatensaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

13 reacties

Joke 29 december 2024 - 19:19

Lijkt me erg lekker! Moet de deksel op de pan als de balletjes garen? Bvd

Reply
SmaakMenutie 30 december 2024 - 11:12

Ja dat is wel beter om te doen

Reply
Netty 5 juli 2023 - 17:21

Heerlijk recept!!! Zo klaar! Smullen maar !

Reply
Joke 5 juli 2023 - 07:44

Ziet er heerlijk uit. Ik maak wel eens soortgelijke ballen voor in de pastasaus op onderstaande wijze, te proberen waard!
90 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)
1 bosje (blad-) peterselie, fijn gehakt
3 teentjes knoflook, heel fijn gehakt
6 ansjovisfilets (uit blik), fijn gehakt (je proeft de vis niet terug maar geeft een heerlijk zilte smaak en je hoeft geen zout toe te voegen).
vers gemalen peper

Reply
1 2