8,7K
Tapasplank
Eerder maakten we al albondigas, de Spaanse variant van gehaktballetjes in tomatensaus. Vandaag gaan we voor de Nederlandse variant. Alhoewel oregano natuurlijk geen Nederlands ingrediënt is. Bovendien misstaan deze balletjes zeker niet op een tapasplank. Op zoek maar meer tapas? Kijk dan even hier.
11 reacties
Bedankt voor je oplettendheid, teentjes knoflook heb ik toegevoegd aan de ingrediënten. Maak de gehaktballetjes vooral zoals jij ze lekker vindt. Onze recepten zijn slechts ter inspiratie. Wij vinden ze op deze manier het lekkerst 🙂
Leuk recept! Kan je dit ook een dag van te voren al maken ivm houdbaarheid?
Ja hoor dat kan prima! De volgende dag zachtjes weer opwarmen (met deksel op de pan). Mocht het wat extra vocht nodig hebben dan voeg je gewoon een beetje water toe. Succes!
Ik vond het ook een raar idee het vlees er rauw in te doen, maar het is wel minder gedoe dan ze eerst aanbraden. Mijn partner en ik vonden de balletjes erg lekker!! Voor herhaling vatbaar!
Leuk om te horen Lauwra, fijn dat de gehaktballetjes in de smaak vielen! 🙂
Toprecept! Nu al 2x gemaakt voor een avondje tapas en ze gingen als warme ballen over de toonbank. Tweede keer wat tabasco aan het vleesmengsel toegevoegd. Aanrader! Geeft net even die extra kick!
Haha zo mogen we het horen Harald, leuk! En thanks voor de tip, gaan we ook een keer doen 🙂
De gehaktballetjes voor de eerste keer gemaakt, en wat zijn ze lekker! En dat terwijl ik niet van tomatensaus hou. I.p.v. tomatenblokjes heb ik frittata gebruikt wat ik toevallig in huis had. Volgende keer toch maar met tomatenblokjes proberen, anders hou ik het bij de frittata, want dat ze vaker op tafel komen weet ik zeker. Bedankt voor het recept
Ik ben groot fan van jullie!! Ik heb al aardig wat gemaakt van jullie website. Deze gehaktballetjes afgelopen weekend gemaakt, en ze waren ontzettend lekker! Ze waren ook gemakkelijk te bereiden:) Ik had zelf nog wat peper en zout aan het gehakt toegevoegd.
Ziet er heerlijk uit. Ik maak wel eens soortgelijke ballen voor in de pastasaus op onderstaande wijze, te proberen waard!
90 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)
1 bosje (blad-) peterselie, fijn gehakt
3 teentjes knoflook, heel fijn gehakt
6 ansjovisfilets (uit blik), fijn gehakt (je proeft de vis niet terug maar geeft een heerlijk zilte smaak en je hoeft geen zout toe te voegen).
vers gemalen peper
Heerlijk recept!!! Zo klaar! Smullen maar !