Slechts 5 ingrediënten
Soms heb je maar een handvol ingrediënten nodig om een maaltijd te maken waar je echt blij van wordt. Deze gebakken zalm in honing-citroensaus is daar een goed voorbeeld van.
Het is een gerecht dat er indrukwekkend uitziet, maar super eenvoudig is om te maken. Binnen twintig minuten staat er iets op tafel dat zowel doordeweeks als bij een etentje misstaat. We gebruiken daarnaast slechts vijf ingrediënten, waarvan je de sommige waarschijnlijk al in huis hebt. Zalm, citroen, honing, knoflook en peterselie: meer heeft deze frisse en licht zoete combinatie niet nodig.

Waarom zalm goed voor je is
Zalm is niet alleen lekker, het is ook nog eens goed voor je. Deze vette vis zit namelijk boordevol omega 3-vetzuren, die onder andere goed zijn voor je hart en je hersenen. Daarnaast bevat zalm veel eiwitten, vitamine D en B12. Het is dus echt een voedzame keuze, zonder dat je inlevert op smaak. Sterker nog, het is ook nog eens heel lekker!
Je kan kiezen voor zalm op de huid maar ook zonder huid werkt het prima. Kies je met huid dan ontstaat tijdens het bakken een mooi krokant laagje. Door de zalm kort op middelhoog vuur te bakken, blijft de binnenkant lekker mals. De simpele saus van honing en citroen geeft het geheel net even die frisse touch. Overigens zonder overheersend te zijn. En die knoflook? Die maakt het natuurlijk af.

Wat erbij?
Deze gebakken zalm met honing-citroensaus doet het goed met iets knapperigs en iets fris. Denk aan gebakken aardappeltjes of frietjes, samen met een heerlijke salade van little gem. Of combineer het met gekarameliseerde wortels of groene asperges uit de oven als je het iets lichter wilt houden.

Of je nu weinig tijd hebt of gewoon geen zin in gedoe, met dit recept zet je snel iets op tafel waar je met plezier van eet. Wij maken ‘m regelmatig, juist omdat het zo simpel is. En de combinatie van honing en citroen met die verse zalm blijft elke keer weer heerlijk.
37 reacties
Zo goed bij risotto 🙌