9,5K
Karameliseren
Veel ingrediënten heb je niet voor Franse uiensoep nodig en het is ook nog eens super simpel om te maken. Doordat de suikers die vrijkomen tijdens het fruiten van de uien karameliseren, krijgt de soep zijn kenmerkende smaak. En dus niet van de bouillon. Vroeger -in de tijd van de Romeinen- werd de soep gezien als voedsel voor de arme bevolking, omdat uien goedkoop waren en er makkelijk aan te komen was. Nog steeds zijn uien niet duur, maar als armlastig voedsel wordt het allang niet meer gezien. Bon appétit!
20 reacties
Net gemaakt. Gaat vast lekker zijn. Staat nu nog in de oven mmmmmm.
Vandaag gemaakt, alleen zelf de bouillon gemaakt. Was perfect werd er gezegd. Zelf ruik en proef ik niets door corona. Maak veel recepten van jullie en het gemis van reuk en smaak is niet erg, de recepten zijn gewoon perfect.
Zou honing of een andere suiker vervanger ook kunnen?
Of gewoon weglaten, geen probleem.
Klopt 🙂
Zelfs met Italiaanse wijn was hij super lekker 😋
voor mijn verjaardag ovenbestendige soepkommen gevraagd en gekregen ;-), dus gelijk mijn eerste uiensoep gemaakt naar jullie recept. Echt zooooo lekker. Het karamelliseren heb ik iets langer over gedaan, 40 minuten, goed voor mijn geduld oefenen, maar het was het meer dan waard!