9,5K
Karameliseren
Veel ingrediënten heb je niet voor Franse uiensoep nodig en het is ook nog eens super simpel om te maken. Doordat de suikers die vrijkomen tijdens het fruiten van de uien karameliseren, krijgt de soep zijn kenmerkende smaak. En dus niet van de bouillon. Vroeger -in de tijd van de Romeinen- werd de soep gezien als voedsel voor de arme bevolking, omdat uien goedkoop waren en er makkelijk aan te komen was. Nog steeds zijn uien niet duur, maar als armlastig voedsel wordt het allang niet meer gezien. Bon appétit!
20 reacties
Gisteren gemaakt, vandaag gaan we het proeven, heb er zin in de geur alleen al is heerlijk. Bedankt voor het recept.
Een takje tijm en een laurierblaadje voegt nog meer smaak toe
Gewoon wijn gebruikt. Het viel erg goed in de smaak bij het gezelschap!
Fijn! 🙂
Zojuist gemaakt…Wat een heerlijkheid! Dank voor het goede recept!
Een beetje late reactie, maar je kookt alcohol van 200 ml wijn er in zo een korte tijd nooit uit. Het is sowieso achterhaald dat je alcohol eruit kookt. Dan moet je echt een halve dag pruttelen en zelf dan blijft er nog wat van over. Je kinderen hebben vast goed geslapen 😉
kun je de wijn vervangen ivm kinderen of zwangere dames?
In principe kook je de alcohol er voor het grootste gedeelte uit, maar anders zou je het kunnen vervangen door witte druivensap (hoewel wij dit zelf nooit geprobeerd hebben).
Kromme vraag…
Roomboter neem ik aan?
En een zoete witte wijn beter dan een droge?
Hi Ronin, roomboter inderdaad en nee geen zoete witte wijn, maar gewoon droge.