Say cheese
Hoe kneuterig het misschien ook klinkt, wij zijn gek op kaasfondue. Terwijl het buiten koud is gezellig met vrienden (of gewoon met zijn tweetjes) rond een goed gevulde tafel van alles in de gesmolten kaas dippen. Wij maken daarom vandaag de perfecte Zwitserse kaasfondue voor je. Hartstikke simpel, want je hebt eigenlijk alleen maar twee goede soorten kaas nodig. En dat zijn in dit geval de Gruyère en de Emmentaler. Uiteraard gaat er een scheut kirsch in (voor 5 euro te koop bij elke slijterij) en ontbreekt ook de nootmuskaat niet.
Wij kaasfonduen met stokbrood. Maar ook met harde groenten als paprika, witlof, worteltjes en bleekselderij. Maar ook bloemkool, cherry tomaatjes, zilveruitjes en augurkjes zijn heerlijk. Of wat dacht je van (gebakken) champignons. Ook lekker: gehaktballetjes! En die kan je tegenwoordig zelfs kant-en-klaar kopen. Gelukkig hadden wij nog wat gehaktballetjes over. Overigens kan het ook prima met chorizo of hamblokjes. Nou ja, wat je maar wil. Mmmm!
5 reacties
Hoi Tim en Erik,
Hebben jullie ook een (kidsproof) recept voor alcohol vrije kaasfondue?
We zijn benieuwd
Hi Judith, nee die hebben we (nog) niet! Maar wel een goed idee om deze eens te maken. Voor nu kan je de wijn eventueel vervangen door melk en de kirsch achterwege laten. Zelf niet eerder geprobeerd maar hebben we wel eens gehoord.
Tip voor een lekker kidsproof fondue: vervang de wijn door een (kippen) bouillon en laat de overige drank uiteraard achterwege. Hier altijd een groot succes!
Wat voor witte wijn moet er gebruikt worden? Droog, zoet, mousserend?
Gewoon droog 🙂