Zomers gemak op je bord
Geen zin om uitgebreid te koken, maar wel behoefte aan iets voedzaams en smaakvols? Dan is deze couscous salade met gerookte kip precies wat je nodig hebt.
Ideaal voor een warme avond waarop je liever buiten zit dan boven een heet fornuis hangen. Binnen 20 minuten staat dit kleurrijke gerecht op tafel. Lekker snel, licht en super veel smaak.
Wat deze salade extra aantrekkelijk maakt? Hij is makkelijk aan te passen naar smaak of wat er nog in je koelkast ligt. Bovendien maken de kleuren, geuren en texturen van dit gerecht het een feestje om op te dienen. Uiteraard ook als we alleen voor onszelf koken.
Daarom houden we van couscous
Couscous is een subtiele, fijne graanvariant die zich razendsnel laat bereiden. Een paar minuten wellen in hete bouillon en het is klaar voor gebruik. Zonder koken. Geen gedoe met pannen of lang wachten.
Maar couscous is niet alleen handig. Het is ook licht verteerbaar, bevat vezels en levert langzaam vrijkomende koolhydraten. Precies wat we zoeken in een maaltijd die voedt zonder te zwaar te vallen. Zeker op een dag waarop je geen hebt om lang na te denken of als het te warm is.
Alles draait om balans
In deze salade combineren we zachte en frisse smaken met gerookte kip. De couscous vormt de neutrale basis. Daarbovenop komt een regenboog aan ingrediënten: ringetjes lente-ui, blokjes romige avocado, rode paprika in kleine stukjes, gehalveerde cherrytomaatjes en schijfjes aardbei.
Die laatste geven de salade een verrassend zoet accent. Super lekker in combinatie met de zoutige feta of gekruide witte kaasblokjes. Geroosterde pijnboompitten zorgen voor een knapperige bite, terwijl stukjes gewelde abrikoos het geheel afmaken met een zachte en zoete ondertoon.
Eén salade, volop te variëren
Het fijne van deze couscous salade met gerookte kip is dat we er alle kanten mee op kunnen. Geen aardbeien in huis? Dan werken frambozen, granaatappelpitjes of zelfs mango net zo goed. Geen fan van kip? Dan zijn vegetarische gegrilde ‘kip’stukjes of gegrilde halloumi een lekker vegetarisch alternatief. Of laat de kip gewoon achterwege!
We kunnen de salade ook meenemen naar het park, het strand of zoals wij op de boot: laat hem even afkoelen en bewaar in een afsluitbare doos. Hij smaakt namelijk ook koud heerlijk. Zelfs de volgende dag, als lunch, doet hij het nog uitstekend.
21 reacties
Wij vinden hem heerlijk! Maken ‘m regelmatig , dit weekend weer ivm eters voor een verjaardag. Ik snij de ingrediënten dan vooraf klein en bewaar die in doosjes in de koelkast. TIP: dat kan alleen nièt met de avocado , die moet je wel op het laatst snijden want die verkleurt snel en dan ziet dat er niet meer uit. Maar verder : toppertje!
Helaas viel deze niet zo in de smaak… misschien gewoon niet ons ding. Op naar de andere lekkere recepten!
Jammer Sam! inderdaad een kwestie van smaak 🙂 Geniet van al het andere wat we op de website hebben staan!
Ok ga het vandaag maken. Lekker licht eten met dit weer. Lijkt me heerlijk. Bedankt voor het recept!
Inderdaad heerlijk met warm weer deze salade Judy!
Moet je deze salade lauw eten of kun je het van te voren maken en vanuit de koelkast eten?
Lijkt me wel lekker!
Hi Joke, de salade is al aardig afgekoeld als je ‘m gaat eten. Dus je kan ‘m prima van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dan is-ie ook het lekkerst, vooral met warm weer 🙂
Heerlijk! Zelfs de kids vonden het lekker
Zo mogen we het horen Helma, leuk! 🙂