Broodsushi

vegetarisch en met zalm

door SmaakMenutie
Broodsushi

Sushi, maar dan met brood

We hebben al flink wat wraprolletjes en hapjes gemaakt, maar deze broodsushi is weer totaal iets nieuws. En zeg nou zelf, hoe leuk zijn ze om een keer te serveren?

In plaats van nori en rijst gebruik je gewoon wit brood, dat rol je plat met een deegroller en vul je met lekkere ingrediënten. Zo maak je in no time een vrolijke, feestelijke snack die er leuk uitziet én gewoon lekker is.

Broodsushi recept

Perfect voor kinderfeestjes

Dit hapje is echt perfect voor een kinderfeestje. Het brood platrollen met een deegroller is al een feestje voor de meeste kinderen op zich. Daarna beleggen, oprollen, en hupsakee, je broodsushi is klaar. Geen gedoe met plakkerige rijst of lastige techniek. Bovendien kun je eindeloos variëren met de inhoud, dus er is voor ieder wat wils. Ideaal dus voor een kinderfeestje, lunch of gezellige borrel.

Ingrediënten broodsushi

Onze favoriete combinaties

Wij gingen voor twee varianten: eentje met zalm en eentje vegetarisch. De zalmvariant bevat roomkaas, reepjes komkommer, avocado en wat verse dille. Lekker fris en zacht van smaak en natuurlijk een klassieke combo. De vega versie bestrijken we met kruidenkaas en vullen we met wortel, komkommer, avocado en wat ijsbergsla. Maar laat je vooral inspireren door wat je in huis hebt. Ook hummus, kipfilet of gegrilde groenten doen het goed.

Makkelijk, snel én feestelijk

Wat wij zo fijn vinden aan dit soort hapjes is dat het snel is, dat je geen oven nodig hebt en dat het tóch feestelijk uitziet. Rolletjes doen het sowieso altijd goed op een schaal en eventueel met een paar prikkertjes blijven ze mooi in vorm. Je kunt ze van tevoren maken en koel bewaren tot je ze nodig hebt. En het mooiste is, of je ze nu maakt met je kids, voor een feestje of als snack voor jezelf, het is simpelweg leuk om te doen.

Broodsushi maken
Broodsushi

Broodsushi

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 100 g naturel of kruiden roomkaas
  • 5 boterhammen
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • Worteltjes
  • Verse dille
  • Handje (ijsberg)sla

Zo maak je het

  • Schil een 1/2 komkommer en snijd er reepjes van in de lengte. Verwijder wel de zaadlijsten. Doe hetzelfde met een paar worteltjes en 1 avocado.
  • Snijd de korstjes van het brood en rol het brood iets uit met een deegroller zodat het wat platter wordt.
  • Besmeer de boterhammen met roomkaas. Als je alleen groente gebruikt, gebruik dan kruidenkaas.
  • Beleg vervolgens met zalm, een paar reepjes komkommer, avocado en wat dille. Rol dicht zoals je ook sushi rolt.
  • Voor de vega versie besmeer je de boterham met kruidenkaas en kies je de groenten die je lekker vindt! Wij gebruikten wortel, komkommer, ijsbergsla en avocado.

Broodsushi

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak