Panino bistecca
Rib-eye is wereldwijd een van de populairste soorten biefstuk van het rund. En dat is natuurlijk niet voor niets.
Deze steak staat namelijk bekend om zijn zogenaamd fijne marmering. Dit zijn kleine vetadertjes die tijdens het bakken of grillen smelten en het vlees super mals en vol van smaak maken. Niet voor niets is de rib-eye in Italië zelfs dé favoriet voor een klassieke panino bistecca (oftewel een broodje steak).

Wij houden ervan hoe dat malse vlees samengaat met verse ingrediënten en een smeuïge saus. Het resultaat? Een broodje gegrilde rib-eye dat je vast en zeker vaker gaat maken.
Vers knapperig brood
Voor dit broodje gebruiken wij graag stevig, knapperig (zuurdesem)brood dat een goede bodem vormt voor de rib-eye. Het beleg is simpel, maar o zo smaakvol. Een laagje truffelmayonaise vormt de basis, gevolgd door wat pittige waterkers (of rucola) en gehakte zongedroogde tomaatjes.
Zodra de rib-eye gegrild en kort gerust heeft, leggen we het royaal op het brood. Een paar druppels balsamico crème eroverheen en je hebt een broodje dat perfecte balans brengt tussen een tikkie romig, fris en natuurlijk hartig.
Italiaanse trattoria
Wat wij zo fijn vinden aan dit broodje gegrilde rib-eye, is dat het eigenlijk heel simpel is, maar tegelijkertijd heel verfijnd is. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, maar de combinatie laat je denken dat je bij een Italiaanse trattoria zit. Ideaal voor in het weekend, wanneer je net wat meer tijd hebt om uitgebreid te lunchen.

Het is trouwens ook een heerlijk broodje om te delen. Snijd ze gewoon doormidden en zet ze op tafel met een goed glas wijn. Dan proef je pas echt waarom rib-eye zo geliefd is. Het is lekker zacht, mals en met een volle smaak die perfect tot zijn recht komt in deze panino.
