Home Brunch en lunchBroodje gegrilde rib-eye

Broodje gegrilde rib-eye

met truffelmayo en zongedroogde tomaatjes

door SmaakMenutie
Broodje gegrilde rib eye

Panino bistecca

Rib-eye is wereldwijd een van de populairste soorten biefstuk van het rund. En dat is natuurlijk niet voor niets.

Deze steak staat namelijk bekend om zijn zogenaamd fijne marmering. Dit zijn kleine vetadertjes die tijdens het bakken of grillen smelten en het vlees super mals en vol van smaak maken. Niet voor niets is de rib-eye in Italië zelfs dé favoriet voor een klassieke panino bistecca (oftewel een broodje steak).

Broodje bistecca

Wij houden ervan hoe dat malse vlees samengaat met verse ingrediënten en een smeuïge saus. Het resultaat? Een broodje gegrilde rib-eye dat je vast en zeker vaker gaat maken.

Vers knapperig brood

Voor dit broodje gebruiken wij graag stevig, knapperig (zuurdesem)brood dat een goede bodem vormt voor de rib-eye. Het beleg is simpel, maar o zo smaakvol. Een laagje truffelmayonaise vormt de basis, gevolgd door wat pittige waterkers (of rucola) en gehakte zongedroogde tomaatjes.

Zodra de rib-eye gegrild en kort gerust heeft, leggen we het royaal op het brood. Een paar druppels balsamico crème eroverheen en je hebt een broodje dat perfecte balans brengt tussen een tikkie romig, fris en natuurlijk hartig.

Italiaanse trattoria

Wat wij zo fijn vinden aan dit broodje gegrilde rib-eye, is dat het eigenlijk heel simpel is, maar tegelijkertijd heel verfijnd is. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, maar de combinatie laat je denken dat je bij een Italiaanse trattoria zit. Ideaal voor in het weekend, wanneer je net wat meer tijd hebt om uitgebreid te lunchen.

Broodje rib eye

Het is trouwens ook een heerlijk broodje om te delen. Snijd ze gewoon doormidden en zet ze op tafel met een goed glas wijn. Dan proef je pas echt waarom rib-eye zo geliefd is. Het is lekker zacht, mals en met een volle smaak die perfect tot zijn recht komt in deze panino.

Broodje gegrilde rib eye

Broodje gegrilde rib-eye

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250-300 g ribeye steak
  • 4 sneetjes vers brood
  • 1 teen knoflook
  • 4 el mayonaise
  • 1 el truffelolie
  • Handje waterkers
  • Paar zongedroogde tomaten
  • Balsamico crème
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Haal de rib-eye minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Maak de truffelmayonaise door 4-5 el mayonaise te mengen met 1-2 el truffelolie en 1 teen ragfijn gesneden knoflook.
  • Beleg een boterham met truffelmayonaise, waterkers (of rucola) en een paar klein gesneden stukjes zongedroogde tomaat.
  • Snijd de rib-eye in dunne plakken (in de lengte doormidden met een vlijmscherp mes). Bestrooi het vlees vervolgens rondom met zout en peper en smeer in met wat olijfolie.
  • Laat een grillpan heet worden en grill de rib-eye 1 à 2 minuten per kant.
  • Laat de rib-eye ingepakt in aluminiumfolie een paar minuten rusten.
  • Plaats de rib-eye op de boterhammen en besprenkel met een paar druppels balsamico crème. Buon appetito!

Broodje gegrilde rib eye

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

Reacties