Home Alle recepten Gin basil smash cocktail

Gin basil smash cocktail

door SmaakMenutie
Basil smash

Hamburg

Deze heerlijke cocktail dronken wij voor het eerst in Hamburg, waar ‘ie oorspronkelijk vandaan komt. Bedacht door een bartender van een cocktailbar en werd zelfs in 2008 verkozen tot beste nieuwe cocktail van het jaar. Sindsdien is de gin basil smash cocktail enorm populair en terug te vinden op menig cocktailkaart in heel Duitsland. Je maakt ‘m heel gemakkelijk met gin, basilicum, citroen en suikersiroop. Je moet even schudden, maar het resultaat is goddelijk. Enjoy!

Basil smash

Gin basil smash cocktail

Print dit recept
Personen: 1 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 30 ml gin
  • 15 ml suikersiroop
  • 15 ml citroensap
  • IJsblokjes
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Scheur circa 10-15 basilicum blaadjes doormidden en plet deze met een muddler (stamper) in de cocktailshaker fijn.
  • Voeg 30 ml gin, 15 ml citroensap en 15 ml suikersiroop (Monin) toe en meng even door elkaar.
  • Vul de beker met ijs en schudden maar! Het is even flink schudden, maar het is het waard.
  • Strain (door een zeefje halen) het drankje in een glas en klaar.
  • Maak af met wat verse blaadjes basilicum. Cheers!

Basil smash cocktail

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!