Home Alle recepten Gin Basil Smash cocktail

Gin Basil Smash cocktail

door SmaakMenutie

Hamburg

Deze heerlijke cocktail dronken wij voor het eerst in Hamburg, waar ‘ie oorspronkelijk vandaan komt. Bedacht door een bartender van cocktailbar Le Lion Bar de Paris werd het zelfs in 2008 verkozen tot beste nieuwe cocktail van het jaar. Sindsdien is de Basil Smash enorm populair en terug te vinden op menig cocktailkaart in heel Duitsland. Je maakt ‘m heel gemakkelijk met gin, basilicum, citroen en suikersiroop. Je moet even schudden, maar het resultaat is goddelijk. Enjoy!

Basil smash

Basil Smash

Deze heerlijke cocktail dronken wij voor het eerst in Hamburg, waar 'ie oorspronkelijk vandaan komt. Bedacht door een bartender van cocktailbar Le Lion Bar de Paris werd het zelfs in 2008 verkozen tot... Alle recepten Gin Basil Smash cocktail European Print dit recept
Personen: 1 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

10 basilicum blaadjes
30 ml gin
15 ml suikersiroop
15 ml citroensap
IJsblokjes

Zo maak je het

  • Scheur circa 10-15 basilicum blaadjes doormidden en plet deze met een muddler (stamper) in de cocktailshaker fijn.
  • Voeg 30 ml gin, 15 ml citroensap en 15 ml suikersiroop (Monin) toe en meng even door elkaar.
  • Vul de beker met ijs en schudden maar! Het is even flink schudden, maar het is het waard.
  • Strain (door een zeefje halen) het drankje in een glas en klaar.
  • Maak af met wat verse blaadjes basilicum. Cheers!

Basil smash cocktail