Tal van varianten
Het is misschien wel een van de meest geliefde sauzen wereldwijd: barbecuesaus. Inmiddels zijn er tal van varianten te vinden; van hot tot sweet en van smokey tot honey. Maar wist je dat je heel eenvoudig zelf je barbecuesaus maakt? En je bepaalt ook heel simpel welke smaak je voorkeur heeft. Met dit recept maak je de ‘klassieke’ barbecuesaus, maar wil je meer pit, voeg dan gewoon extra cayennepeper toe. Liever wat zoeter? Een extra schepje suiker en minder cayennepeper. Ga je voor de rooksmaak? Vervang dan de paprikapoeder eens door een gerookte paprikapoeder. As easy as that. Uiteraard lekker bij de bbq of op je pulled chicken (broodje of nacho’s) of gebruik het gewoon als dip!
12 reacties
Wat een heerlijke saus!!
Dankjewel.
Njom! Kan ik de overige saus gewoon invriezen? Tnx!
Oei, nee dat zou ik niet doen!
De BBQ saus was erg lekker ga hem vaker maken.Bedankt voor het recept.
Lekker sausje. Ik heb jullie bereidingswijze aangehouden, maar ik vroeg me af wat erop tegen is om alle ketchup er direct in te gooien i.p.v. in etappes.
Dat heeft te maken met het indikken van de saus. Maar wellicht zou het ook in 1x kunnen inderdaad 🙂