Home Erik's Asia Aziatische runderreepjes in hoisinsaus

Aziatische runderreepjes in hoisinsaus

met lekker veel groenten!

door SmaakMenutie
Runderreepjes met groenten in hoisinsaus

Gezond én snel op tafel

Eerder maakten we al roergebakken biefstukpuntjes met broccoli in sojasaus. En omdat we zelf gek zijn op wokgerechten (gezond én snel op tafel), kon een variatie natuurlijk niet uitblijven en kiezen we vandaag voor hoisinsaus. De kenmerkende Aziatische smaak van hoisin is echt heerlijk en eigenlijk niet vergelijkbaar met andere sauzen. De runderreepjes worden gemarineerd in oester- en sojasaus. Vervolgens bakken we de reepjes en voegen we champignons en rode paprika toe, maar kies vooral een groente die je lekker vindt (denk bijvoorbeeld aan broccoli of paksoi). In plaats van runderreepjes kan je uiteraard ook kiezen voor biefstukpuntjes. Of neem voor de variatie een keer kip(dij)filet. Serveer lekker met witte rijst of (udon)noedels!

Runderreepjes met groenten in hoisinsaus

Aziatische runderreepjes hoisinsaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 45 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g runderreepjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 3 el hoisin saus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 3 cm verse gember
  • Witte rijst (of noedels)
  • Zonnebloemolie
  • Sesamzaad (optioneel)

Zo maak je het

  • Marineer 350 g runderreepjes met 2-3 el oestersaus en 1 el sojasaus. Zet even weg.
  • Snijd 2 tenen knoflook fijn en rasp ongeveer 3 cm verse gember.
  • Snijd ook alvast 250 g kastanjechampignons in kwartjes of plakjes, 1 rode paprika in smalle reepjes en 1 bos lente-ui in grove stukken.
  • Verhit een scheut (zonnebloem- of arachide)olie in de wok en roerbak de runderreepjes op hoog vuur maximaal 2 minuten. Haal uit de wok en zet even afgedekt onder aluminiumfolie weg.
  • Voeg extra olie toe aan de wok en roerbak de champignons, lente-ui en paprika in circa 5-7 minuten op hoog vuur tot de champignons bijna geen vocht meer afgeven.
  • Voeg de verse gember en knoflook toe en roerbak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg de runderreepjes weer toe samen met 3 el hoisinsaus en roerbak al omscheppend nog 2-3 minuten. Serveer direct met witte rijst of noedels en voeg optioneel wat sesamzaad toe.

Aziatische wok ingrediëntenRunderreepjes marinadeAziatische wokRunderreepjes met groenten in hoisinsausBeef hoisin

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Hans 18 augustus 2022 - 08:47

Gisteren door m’n vrouw bereid. Erg goed. Dank.

Reply
gerda 18 augustus 2022 - 16:52

Heel lekker, dit is een blijvertje

Reply
Joke van Iersel 27 augustus 2022 - 10:43

Even een vraagje!!
Zijn die runderreepjes dan al gaar, in zo’n korte tijd??

Reply
SmaakMenutie 29 augustus 2022 - 11:19

Ja hoor, anders worden ze taai. En daarna verwarm je ze nog even mee 😉

Reply
Annemarie 21 november 2023 - 18:42

heerlijk! Ik raak de tel kwijt met al mijn favoriete recepten van jullie…. 🙂

Reply
Edwin van Emst 26 november 2023 - 10:28

Ik kom dagen in de week te kort❤️

Reply
Edwin van Emst 26 november 2023 - 10:27

Heerlijk recept. Laatst nog gemaakt. Aanrader!!

Reply
Catharina Zorres 29 mei 2024 - 12:07

Vandaag gemaakt heerlijk groetjes uit Andalusia

Reply
Elise Meester - Lugthart 1 oktober 2024 - 15:50

Gisteren gemaakt, heerlijk recept! Dank voor jullie inspiratie dat maakt het koken weer leuk! 🙂

Reply