Home Erik's Asia Aziatische runderreepjes in hoisinsaus

Aziatische runderreepjes in hoisinsaus

met lekker veel groenten!

door SmaakMenutie
Runderreepjes met groenten in hoisinsaus

Gezond én snel op tafel

Eerder maakten we al roergebakken biefstukpuntjes met broccoli in sojasaus. En omdat we zelf gek zijn op wokgerechten (vaak lekker gezond én snel op tafel), kon een variatie natuurlijk niet uitblijven.

Dit keer kiezen we voor een heerlijke combinatie van runderreepjes met hoisinsaus. De kenmerkende Aziatische smaak van hoisin is rijk, lichtzoet en een tikje hartig, en eigenlijk niet te vergelijken met andere sauzen. Deze saus geeft het gerecht een zogenaamde ‘umami’ smaak en is echt nergens door te vervangen.

Beef hoisin

De perfecte marinade

Om de runderreepjes extra mals en smaakvol te maken, marineren we ze in een mengsel van oestersaus en sojasaus. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar helpt ook om het vlees mals te houden tijdens het bakken. Je kunt de marinade kort laten intrekken, maar als je tijd hebt, laat het dan gerust langer staan voor een nog intensere smaak. Wil je variatie? Kies dan in plaats van runderreepjes voor biefstukpuntjes of bijvoorbeeld kip(dij)filet.

Runderreepjes marinade

Groenten naar keuze

In dit recept combineren we de runderreepjes met knapperige groenten zoals champignons en rode paprika. Maar het mooie van wokgerechten is dat je eindeloos kunt variëren met groenten. Broccoli, paksoi, sugar snaps of zelfs courgette passen hier ook perfect bij. Wil je een pittige touch? Voeg dan wat ringetjes rode peper toe. Houd je van extra bite? Strooi wat geroosterde cashewnoten of sesamzaadjes over het gerecht.

Aziatische wok

Serveer met rijst of noedels

Een lekker wokgerecht is natuurlijk niet compleet zonder een passende basis. Serveer de Aziatische runderreepjes met witte rijst voor een klassieke combinatie, of kies voor (udon)noedels als je zin hebt in een wat stevigere maaltijd. Ook zilvervliesrijst of zelfs bloemkoolrijst kan een optie zijn voor wie het gerecht iets lichter wil houden. Maak het geheel af met extra gesneden lente-ui voor een frisse touch. Eet smakelijk!

Aziatische wok ingrediënten
Runderreepjes met groenten in hoisinsaus

Aziatische runderreepjes hoisinsaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 50 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g runderreepjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 3 el hoisin saus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 3 cm verse gember
  • Witte rijst (of noedels)
  • Zonnebloemolie
  • Sesamzaad (optioneel)

Zo maak je het

  • Marineer 350 g runderreepjes met 2-3 el oestersaus en 1 el sojasaus. Zet even weg.
  • Snijd 2 tenen knoflook fijn en rasp ongeveer 3 cm verse gember.
  • Snijd ook alvast 250 g kastanjechampignons in kwartjes of plakjes, 1 rode paprika in smalle reepjes en 1 bos lente-ui in grove stukken.
  • Verhit een scheut (zonnebloem- of arachide)olie in de wok en roerbak de runderreepjes op hoog vuur maximaal 2 minuten. Haal uit de wok en zet even afgedekt onder aluminiumfolie weg.
  • Voeg extra olie toe aan de wok en roerbak de champignons, lente-ui en paprika in circa 5-7 minuten op hoog vuur tot de champignons bijna geen vocht meer afgeven.
  • Voeg de verse gember en knoflook toe en roerbak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg de runderreepjes weer toe samen met 3 el hoisinsaus en roerbak al omscheppend nog 2-3 minuten. Serveer direct met witte rijst of noedels en voeg optioneel wat sesamzaad toe.

Runderreepjes met groenten in hoisinsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Hans 18 augustus 2022 - 08:47

Gisteren door m’n vrouw bereid. Erg goed. Dank.

Reply
gerda 18 augustus 2022 - 16:52

Heel lekker, dit is een blijvertje

Reply
Joke van Iersel 27 augustus 2022 - 10:43

Even een vraagje!!
Zijn die runderreepjes dan al gaar, in zo’n korte tijd??

Reply
SmaakMenutie 29 augustus 2022 - 11:19

Ja hoor, anders worden ze taai. En daarna verwarm je ze nog even mee 😉

Reply
Annemarie 21 november 2023 - 18:42

heerlijk! Ik raak de tel kwijt met al mijn favoriete recepten van jullie…. 🙂

Reply
Edwin van Emst 26 november 2023 - 10:28

Ik kom dagen in de week te kort❤️

Reply
Edwin van Emst 26 november 2023 - 10:27

Heerlijk recept. Laatst nog gemaakt. Aanrader!!

Reply
Catharina Zorres 29 mei 2024 - 12:07

Vandaag gemaakt heerlijk groetjes uit Andalusia

Reply
Elise Meester - Lugthart 1 oktober 2024 - 15:50

Gisteren gemaakt, heerlijk recept! Dank voor jullie inspiratie dat maakt het koken weer leuk! 🙂

Reply
Patty 23 februari 2025 - 19:21

Heel erg lekker gerecht. Dank jullie wel. Jullie zijn mijn kookbijbel geworden!

Reply