Gezond én snel op tafel
Eerder maakten we al roergebakken biefstukpuntjes met broccoli in sojasaus. En omdat we zelf gek zijn op wokgerechten (vaak lekker gezond én snel op tafel), kon een variatie natuurlijk niet uitblijven.
Dit keer kiezen we voor een heerlijke combinatie van runderreepjes met hoisinsaus. De kenmerkende Aziatische smaak van hoisin is rijk, lichtzoet en een tikje hartig, en eigenlijk niet te vergelijken met andere sauzen. Deze saus geeft het gerecht een zogenaamde ‘umami’ smaak en is echt nergens door te vervangen.
De perfecte marinade
Om de runderreepjes extra mals en smaakvol te maken, marineren we ze in een mengsel van oestersaus en sojasaus. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar helpt ook om het vlees mals te houden tijdens het bakken. Je kunt de marinade kort laten intrekken, maar als je tijd hebt, laat het dan gerust langer staan voor een nog intensere smaak. Wil je variatie? Kies dan in plaats van runderreepjes voor biefstukpuntjes of bijvoorbeeld kip(dij)filet.
Groenten naar keuze
In dit recept combineren we de runderreepjes met knapperige groenten zoals champignons en rode paprika. Maar het mooie van wokgerechten is dat je eindeloos kunt variëren met groenten. Broccoli, paksoi, sugar snaps of zelfs courgette passen hier ook perfect bij. Wil je een pittige touch? Voeg dan wat ringetjes rode peper toe. Houd je van extra bite? Strooi wat geroosterde cashewnoten of sesamzaadjes over het gerecht.
Serveer met rijst of noedels
Een lekker wokgerecht is natuurlijk niet compleet zonder een passende basis. Serveer de Aziatische runderreepjes met witte rijst voor een klassieke combinatie, of kies voor (udon)noedels als je zin hebt in een wat stevigere maaltijd. Ook zilvervliesrijst of zelfs bloemkoolrijst kan een optie zijn voor wie het gerecht iets lichter wil houden. Maak het geheel af met extra gesneden lente-ui voor een frisse touch. Eet smakelijk!
10 reacties
Gisteren door m’n vrouw bereid. Erg goed. Dank.
Heel lekker, dit is een blijvertje
Even een vraagje!!
Zijn die runderreepjes dan al gaar, in zo’n korte tijd??
Ja hoor, anders worden ze taai. En daarna verwarm je ze nog even mee 😉
heerlijk! Ik raak de tel kwijt met al mijn favoriete recepten van jullie…. 🙂
Ik kom dagen in de week te kort❤️
Heerlijk recept. Laatst nog gemaakt. Aanrader!!
Vandaag gemaakt heerlijk groetjes uit Andalusia
Gisteren gemaakt, heerlijk recept! Dank voor jullie inspiratie dat maakt het koken weer leuk! 🙂
Heel erg lekker gerecht. Dank jullie wel. Jullie zijn mijn kookbijbel geworden!