Home Borrelhapjes en sausjes Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Appelhapjes met kaneel en pecannoten

door SmaakMenutie
Appelhapjes met kaneel en pecannoten

De perfecte traktatie bij koffie of thee

Op zoek naar een simpele, maar super lekkere traktatie voor bij de koffie of thee?

Deze appelhapjes met kaneel en pecannoten zijn daar echt ideaal voor. Ze zijn snel klaar, verrukkelijk warm uit de oven én vaak heb je alle ingrediënten gewoon al in huis (behalve die pecannoten dan misschien). En geloof ons: die wil je voortaan altijd op voorraad hebben.

Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Simpel en snel met bladerdeeg

Gebruik plakjes bladerdeeg uit de diepvries en snijd ze in driehoekjes (triangels). Schil een stevige appel, zoals een Granny Smith, en snijd deze in dunne partjes. Bedek de appelpartjes lichtjes met gesmolten boter voor een extra rijke smaak. Bestrooi elk plakje bladerdeeg met een combinatie van een beetje suiker en kaneel. Leg er vervolgens een appelpartje op en strooi daarbovenop wat fijngehakte pecannoten. Voor een fruitige twist voeg je een klein lepeltje vruchtenjam toe – wij kozen voor aardbeienjam, maar abrikozen-, frambozen- of vijgenjam zijn ook heerlijk.

Ingrediënten appelhapjes

Oprollen, bestrijken en bakken

Rol de gevulde driehoekjes voorzichtig op, van de brede kant naar de punt toe. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei voor een mooie kleur en strooi er nog een beetje suiker overheen. Zet ze in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. Serveer ze warm met een klodder extra jam of een toef slagroom.

Appelhapjes maken

Pecannoten

Pecannoten geven deze hapjes niet alleen een lekkere crunchy bite, maar gaan ook perfect samen met appel en kaneel. Bovendien zijn pecannoten rijk aan gezonde vetten, vezels en antioxidanten, wat ze dus ook nog eens tot een voedzame keuze maakt binnen dit zoete hapje. Ze smaken een beetje zoetig en zijn wat boterachtig, dat maakt ze volgens de kenners dan ook ideaal voor bakrecepten. Geen pecannoten in huis? Walnoten zijn een prima alternatief, al vinden wij pecan net wat lekkerder.

Mini appelflappen
Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Personen: 10 stuks Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 30 g roomboter
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 el jam naar keuze
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • Paar pecannoten

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er triangels van.
  • Snijd de appel (Granny Smith) in partjes. Smelt ongeveer 30-40 g roomboter en leg de appelpartjes in de boter. Bedek de partjes rondom goed.
  • Meng in een kommetje 3-4 el kristalsuiker met een 1/2 tl gemalen kaneel.
  • Beleg elk plakje bladerdeeg met een deel suiker. Plaats vervolgens overal een partje appel op (zie afbeelding hieronder).
  • Hak een handje pecannoten fijn en beleg eveneens met wat fijngehakte nootjes. Doe tevens een klein lepeltje vruchtenjam ertussen.
  • Rol de plakjes bladerdeeg nu voorzichtig op en plaats op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Kluts een eitje en bestrijk alle hapjes met wat ei en bestrooi met wat suiker. Plaats ongeveer 20 minuten in de oven of tot deze goudgeel zijn. Lekker met een klodder jam!

Appel bladerdeeg hapjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Judith 6 maart 2021 - 13:41

Waarom is er in dit recept gekozen voor Granny Smith appels? Zijn deze niet enorm zuur?
Kun je ze ook maken met bijv. Elstar appels?

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:58

Hi Judith, nee hoor de zuurheid wordt gecompenseerd door de zoete ingrediënten. Elstars kunnen waarschijnlijk ook prima!

Reply