De perfecte traktatie bij koffie of thee
Op zoek naar een simpele, maar super lekkere traktatie voor bij de koffie of thee?
Deze appelhapjes met kaneel en pecannoten zijn daar echt ideaal voor. Ze zijn snel klaar, verrukkelijk warm uit de oven én vaak heb je alle ingrediënten gewoon al in huis (behalve die pecannoten dan misschien). En geloof ons: die wil je voortaan altijd op voorraad hebben.
Simpel en snel met bladerdeeg
Gebruik plakjes bladerdeeg uit de diepvries en snijd ze in driehoekjes (triangels). Schil een stevige appel, zoals een Granny Smith, en snijd deze in dunne partjes. Bedek de appelpartjes lichtjes met gesmolten boter voor een extra rijke smaak. Bestrooi elk plakje bladerdeeg met een combinatie van een beetje suiker en kaneel. Leg er vervolgens een appelpartje op en strooi daarbovenop wat fijngehakte pecannoten. Voor een fruitige twist voeg je een klein lepeltje vruchtenjam toe – wij kozen voor aardbeienjam, maar abrikozen-, frambozen- of vijgenjam zijn ook heerlijk.
Oprollen, bestrijken en bakken
Rol de gevulde driehoekjes voorzichtig op, van de brede kant naar de punt toe. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei voor een mooie kleur en strooi er nog een beetje suiker overheen. Zet ze in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. Serveer ze warm met een klodder extra jam of een toef slagroom.
Pecannoten
Pecannoten geven deze hapjes niet alleen een lekkere crunchy bite, maar gaan ook perfect samen met appel en kaneel. Bovendien zijn pecannoten rijk aan gezonde vetten, vezels en antioxidanten, wat ze dus ook nog eens tot een voedzame keuze maakt binnen dit zoete hapje. Ze smaken een beetje zoetig en zijn wat boterachtig, dat maakt ze volgens de kenners dan ook ideaal voor bakrecepten. Geen pecannoten in huis? Walnoten zijn een prima alternatief, al vinden wij pecan net wat lekkerder.
2 reacties
Waarom is er in dit recept gekozen voor Granny Smith appels? Zijn deze niet enorm zuur?
Kun je ze ook maken met bijv. Elstar appels?
Hi Judith, nee hoor de zuurheid wordt gecompenseerd door de zoete ingrediënten. Elstars kunnen waarschijnlijk ook prima!