Home <30 minuten Flammkuchen met ham en feta

Flammkuchen met ham en feta

door SmaakMenutie
Flammkuchen ham feta

Krokante lekkernij

Eerder maakten we al deze heerlijke klassieke flammkuchen met ui en spekjes. En gezien de enthousiaste reacties van onze lezers op deze krokante lekkernij, konden meerdere versies natuurlijk niet uitblijven. Vandaag maken we een net zo’n makkelijke versie, maar dan met rauwe ham en feta. Super easy en super lekker! Mocht je een pizzasteen voor de bbq hebben, gebruik deze dan zeker. Houd er dan wel rekening mee om de baktijd aan te passen. En anders schuif je hem gewoon in de (hetelucht)oven.

Flammkuchen ham feta

Flammkuchen met ham en feta

Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 38 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g feta kaas
  • 100 g rauwe ham
  • 1 rol vers flammkuchendeeg
  • 1 rode ui
  • 1 bakje crème fraîche (125 g)
  • Handje rucola

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200-220 graden.
  • Rol het verse flammkuchen deeg uit en besmeer riant met crème fraîche. Je hebt niet het hele bakje nodig.
  • Beleg met halve ringen rode ui en met 100 gr verkruimelde feta kaas. Bestrooi tevens met zwarte peper.
  • Plaats de flammkuchen in het midden van de voorverwarmde oven en laat hem in circa 12-15 minuten mooi bruin en krokant worden.
  • Beleg vervolgens met de rauwe ham en rucola. Serveer direct. Mmmm!

Flammkuchen ingrediënten Flammkuchen maken Flammkuchen bbq Flammkuchen met ham en feta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

5 reacties

Karin 28 december 2021 - 13:44

Ik kon geen rauwe ham vinden en heb achterham meegenomen. Zal ik die gewoon mee bakken?

Reply
SmaakMenutie 28 december 2021 - 15:54

Het is lekkerder met rauwe ham (wat zouter), maar kan in principe wel hoor! 🙂

Reply
Hennie 24 september 2022 - 15:12

Wat kan ik gebruiken als vervanger voor het flammkuchendeeg. Die verkopen ze niet hier in Spanje… bladerdeeg, empanadadeeg of pizzadeeg zijn de keuzes die ik hier heb (en filodeeg maar dat lijkt mij niet geschikt)

Reply
SmaakMenutie 24 september 2022 - 17:16

Dan zou ik voor pizzadeeg kiezen (dat komt het dichtst in de buurt). Succes en geniet ervan!

Reply
Hennie 25 september 2022 - 08:54

Top…dank je…ga ik proberen….

Reply