Home Brunch en lunch Broodje gegrilde rib eye

Broodje gegrilde rib eye

panino bistecca

door SmaakMenutie
Broodje gegrilde rib eye

Truffelmayo

Dit is echt een van de allerlekkerste broodjes die je ooit gegeten hebt. Dungesneden gegrilde rib eye op een heerlijk vers broodje belegt met truffelmayonaise, zongedroogde tomaatjes en waterkers (of rucola). De balsamico maakt het helemaal af. Echt, dit is smullen! De ingrediënten zijn voor twee broodjes. De truffelmayo maken wij heel eenvoudig zelf, maar je kan hem natuurlijk ook kant-en-klaar kopen.

Broodje gegrilde rib eye

Broodje gegrilde rib eye

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250-300 g ribeye steak
  • 4 sneetjes vers brood
  • 1 teen knoflook
  • 4 el mayonaise
  • 1 el truffelolie
  • Handje waterkers (of rucola)
  • Paar zongedroogde tomaten
  • Balsamico (crème)

Zo maak je het

  • Haal de rib eye minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Maak de truffelmayonaise door 4-5 el mayonaise te mengen met 1-2 el truffelolie en 1 teen ragfijn gesneden knoflook.
  • Beleg een boterham met truffelmayonaise, waterkers of rucola en een paar klein gesneden stukjes zongedroogde tomaat.
  • Snijd de rib eye in dunne plakken (in de lengte doormidden met een vlijmscherp mes). Bestrooi het vlees vervolgens rondom met zout en peper en smeer in met wat olijfolie.
  • Laat een grillpan heet worden en grill de rib eye 1 à 2 minuten per kant.
  • Laat de rib eye ingepakt in aluminiumfolie een paar minuten rusten.
  • Plaats de rib eye op de boterhammen en besprenkel met een paar druppels balsamico. Eet smakelijk!

Broodje gegrilde rib eyeBroodje rib eye Broodje bistecca

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!