Home Pasta Mexicaanse pasta

Mexicaanse pasta

met gehakt

door SmaakMenutie
Mexicaanse pasta

Italy meets Mexico

Italiaanse pasta met een Mexicaanse touch van komijn, chilipeper, tortilla chips en een jalapeño peper. Een combinatie waar je niet direct aan denkt, maar het maakt het tot een heerlijke pasta met een scherp randje. Daarnaast gebruiken we tomatenblokjes en gehakt en maken het geheel af met crunchy tortilla chips, geraspte cheddar kaas en een klodder zure room. Wij vonden het niet per sé nodig, maar voeg vooral een paprikaatje toe voor wat extra groenten.

Mexicaanse pasta

Mexicaanse pasta met gehakt

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 60 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g rundergehakt
  • 160 g fusilli
  • 125 g zure room
  • 100 g cheddar kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 groene jalapeño peper
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el Worcester sauce
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • Tortilla chips (optioneel)

Zo maak je het

  • Snipper 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit enkele minuten aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg 300 g rundergehakt toe en rul het gehakt bruin.
  • Kook 160 g fusilli (of andere pasta) in circa 10 minuten beetgaar.
  • Maak ondertussen een kruidenmix van 2 tl gemalen komijnzaad, 2 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gemalen koriander, 1/2 tl zout en een draai van de pepermolen. Voeg toe aan het gehaktmengsel en meng grondig.
  • Voeg nu ook 1 blik tomatenblokjes toe samen met 1 el Worcestersaus. Meng grondig en laat even pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Snijd ondertussen 1 jalapeño peper en 1 bosje lente-ui in ringen.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan het gehaktmengsel. Doe ook circa 75-100 g cheddar kaas bij het geheel en vermeng met de pasta en saus.
  • Serveer direct samen met de gesneden jalapeño peper, lent-ui en zure room. Verkruimel voor een crunchy bite wat tortillachips over het geheel.

Mexicaanse pasta ingrediënten Mexicaanse pasta Pasta met gehakt Pasta Mexicaanse twist

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

SmaakMenutie 3 september 2020 - 14:37

O jee Emilia, hopelijk gaat alles goed met jou! Fijn dat onze recepten voor de nodige afleiding zorgen 🙂 Leuk dat je ons aanbevolen hebt. Wij wensen je heel veel beterschap!

Reply
Mark 30 oktober 2021 - 16:43

Heren, deze was heerlijk! Wel heb ik er 2 paprika’s en een klein blikje kidney bonen bij gedaan voor wat goede ‘voedingswaarde ‘.

Reply
Karin 24 januari 2022 - 12:45

Goedendag, is dit recept niet heel pittig? Ik zie die jalapeño peper en cayennepeper staan of valt het mee?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2022 - 13:59

Ja deze pasta heeft wel een scherp randje Karin! Maar als je daar niet van houdt, laat dan gerust de gesneden jalapeño achterwege 🙂

Reply
Karin 24 januari 2022 - 14:56

haha, ja, dat is denk ik een goed plan 🙂 Bedankt!

Reply
Petra 21 december 2022 - 14:42

Dit gerecht vonden ze allemaal erg lekker bij mij thuis… staat vanavond weer op het menu.

Dank!

Reply
Roza 17 juni 2023 - 11:47

Heerlijk recept! Ik hou van pasta op andere wijze. Deze is snel, lekker en makkelijk te maken.

Reply
Roza 8 oktober 2023 - 10:46

Zo dit is toch lekker! Zeker voor herhalingen, jaja meervoud, vatbaar!

Reply
Lenny 24 oktober 2024 - 21:12

Wat een heerlijke hap, ik heb het eigenlijk ‘maar’ gemaakt en het was heerlijk ! Het ziet er niet zo bijzonder appetijtelijk uit maar als je het proeft… !

Reply