Home Salades en soepen Selderijsalade

Selderijsalade

lekker op een toastje of broodje!

door SmaakMenutie
Selderijsalade

Favoriet

Selderijsalade is een van onze favoriete salades. Lekker op de borrelbank met wat toastjes en andere smeersels. Je kan het kant-en-klaar in een bakje kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Heerlijk voor bij de Paasbrunch of serveer het bij de barbecue!

Selderijsalade

Selderijsalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 53 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1/2 knolselderij
  • 1/2 citroen
  • 3 el mayonaise
  • 3 el kwark
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 tl Dijon mosterd

Zo maak je het

  • Schil een 1/2 knolselderij en rasp 'slierten' julienne of gebruik een mandoline. Voor een zachtere knolselderij kan je het even 1 minuut blancheren. Daarna afspoelen onder ijskoud water en goed uitlekken.
  • Meng 3 el mayonaise met 3 el kwark of Griekse yoghurt. Voeg ook het sap van een 1/2 citroen toe, 1 tl suiker en 1 tl Dijonmosterd.
  • Voeg de selderij toe en meng grondig door elkaar. Voeg naar smaak een snuf zout toe en eventueel extra mayonaise. 

Selderijsalade makenSelderijsaladeSelderij salade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Sas 18 september 2020 - 18:01

De mayonaise liever zelf maken. Raspen geeft geen julienne: daarvoor is een mandoline nodig. De smaak wordt fijner door de julienne een minuut in kokend water te leggen. Uitlekken, afkoelen, mengen met de saus.

Reply
Cpeeters 8 maart 2021 - 09:42

Erg lekker.Wel heb ik 3lepels mayonaise en 2lepels volle Griekse joghurt toegevoegd ipv alleen maar mayonaise .En een flinke hand gewelde rozijnen .heb de knolselderij wat minder fijn gesneden voor wat meer bite .Dit is een blijvertje .

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 10:18

Een paar el Griekse yoghurt kan inderdaad ook goed! Lekker die rozijntjes er doorheen 🙂 Fijn dat de salade in de smaak viel!

Reply
Theo 12 juli 2024 - 10:56

Voor de kleur heb ik er wat wortel door gemenged.

Reply