Home Desserts en taarten Amandelstaaf

Amandelstaaf

heerlijk tijdens de feestdagen!

door SmaakMenutie
Zelf amandelstaaf maken

Boter- en banketstaaf

Nadat we laatst zelf amandelspijs hebben gemaakt, is het vandaag tijd om het spijs te verwerken in een heerlijke échte amandelstaaf (ook wel boter– of banketstaaf genoemd). Overigens worden ze ook vaak in de de vorm van een letter gebakken zoals een O, S, M (of W). Wij kiezen vandaag voor een staaf, maar maak er gerust een letter van als je in een creatieve bui verkeert 😉

Zelf amandelstaaf maken

Amandelstaaf (banketstaaf)

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

  • Rol vers bladerdeeg (of taartdeeg)
  • Amandelspijs
  • 1 ei
  • Extra amandelen (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd met een mes in twee delen.
  • Kluts ook alvast een eitje.
  • Kneed het amandelspijs (dat maak je zo) in een rol en leg in het midden van het stuk bladerdeeg.
  • Bestrijk rondom het spijs met een beetje ei en vouw het bladerdeeg om het amandelspijs.
  • Bestrijk ook de buitenkant van het bladerdeeg met wat ei. Draai de amandelstaaf om, zodat de vouw aan de onderkant zit. Beleg eventueel de bovenkant van de staaf met wat extra amandeltjes.
  • Bak nu 20 à 25 minuten op 200 graden tot de amandelstaaf mooi goudbruin is.

Amandelspijs receptAmandelspijs makenZelf amandelspijs makenAmandelstaaf makenZelf amandelstaaf makenAmandelstaaf recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!