Home Erik's Asia Kip in Chinese zoetzure saus

Kip in Chinese zoetzure saus

met witte rijst en een schijfje limoen

door SmaakMenutie
Chinese kip in zoetzure saus

In een handomdraai

Wie kent de potten Chicken Tonight niet? Nog steeds zijn ze populair en uiteraard ook heel erg makkelijk om te gebruiken als je weinig tijd hebt. Opwarmen en klaar. Maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En weet je wat het leuke is? Het is totaal niet moeilijk! Deze klassieker ontbrak nog op de website, dus tijd dat we het zelf gingen maken. In een handomdraai maak jij je eigen kip in Chinese zoetzure saus. Lekker met wat witte rijst en een schijfje limoen.

Chinese kip in zoetzure saus

Kip in Chinese zoetzure saus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 105 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje ananas (227 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 limoen (optioneel)
  • 50 ml natuurazijn
  • 3 el ketchup
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el bloem
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd circa 350-400 g kipfilet (of kipdijfilet) in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en vervolgens met (ongeveer) 1 el bloem. Schud het losse bloem los van de kip en zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele paprika in kleine blokjes en snipper 1 ui. Snijd 2-3 tenen knoflook eveneens fijn.
  • Neem een wok en bak (of frituur) de kipstukjes rondom in een laagje (zonnebloem)olie tot ze een krokant jasje hebben. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet even weg.
  • Verwijder de olie, op een beetje na, uit de pan en bak in dezelfde pan de stukjes paprika rondom circa 3 minuten. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  • Voeg nu 50 ml natuurazijn toe samen met 3-4 el ketchup, 1 el oestersaus, 1 el sojasaus en 1 á 2 el bruine basterdsuiker. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur wat lager.
  • Doe de kip nu ook erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg naar smaak de ananasblokjes toe. Laat het geheel enkele minuten pruttelen tot het wat ingedikt is.
  • Proef vooral of de smaak naar wens is! Voeg desgewenst extra ketchup op suiker toe. Lekker met witte rijst, een schijfje limoen en kroepoek.

Chinese zoetzure saus recept Kip met bloemChinese kip in zoetzure saus Kip in Chinese zoetzure saus Chinese zoetzure saus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

Annemieke 8 januari 2021 - 16:07

Ik ben allergisch aan ananas. Is daar een oplossing voor?

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2021 - 15:16

Dan zouden wij kiezen voor perzik, ook lekker!

Reply
Ria 23 februari 2021 - 00:21

Inderdaad veel lekkerder dan uit een pot. Ik had nog een verse ananas staan, heb dat gebruikt ipv een blikje. Deze komt zeker ook weer vaker op het menu, bedankt.

Reply
SmaakMenutie 23 februari 2021 - 10:13

Helemaal lekker als je verse ananas hebt gebruikt Ria! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
coenen 31 januari 2021 - 10:15

dit ga ik proberen

Reply
Sylvia 2 februari 2021 - 19:48

Heerlijk gerecht. Bijna net zo goed als de beste Chinees! Veel groente erIn gedaan. Top!

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 10:04

Wat een mooi compliment Sylvia! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Carla 10 maart 2022 - 20:48

Was zeer lekker .heb wel inde bloem paprikapoeder en venkelkruiden in gedaan en geen suiker maar honing

Reply
Martin 15 februari 2021 - 17:21

Hoi,

Dit was zoooo lekker, ik dit zeker vaker maken net als jullie Indische gerechten.
Heb al diverse malen kleine rijst tafels gemaakt, elke keer met succes.
Dank jullie wel.

Reply
SmaakMenutie 16 februari 2021 - 10:33

Leuk om te horen Martin! Fijn dat je van onze recepten geniet 🙂

Reply
Linda 30 juli 2021 - 17:30

Hey Tim en Erik! Vandaag heb ik de zoetzure kip gemaakt en het was keilekker. Ik heb het voor 4 personen gemaakt, dus met 800 gr. kip. Ik heb jullie recept aangepast met iets meer azijn, een eetlepel meer ketchup en de sojasaus en bruine suiker daar heb ik 1,5 eetlepel van gebruikt. Oja, en ik heb er 3 paprika’s ingedaan. Kortom, het was heerlijk, wij hebben ervan gesmuld. Dit wordt zeker een blijvertje hier! Dankjewel weer voor het heerlijke recept!

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2021 - 09:24

Wat leuk om te horen Linda! Fijn dat het gelukt is met de hoeveelheden, moet je een beetje met gevoel doen en dan lukt het vaak wel 🙂

Reply
Chris 17 februari 2022 - 19:19

De beste zoetzure saus die ik al gegeten heb. Ga dat nog dikwijls op het menu zetten

Reply
Peter 29 maart 2022 - 23:41

Heerlijk, al zijn het wel forse porties als je dit voor 2 maakt. Wij aten er met 2 volwassenen en 3 kinderen van. Tip: cashewnoten smaken er prima bij!

Reply
John Coertjens 8 september 2022 - 17:28

Al meerdere keren gemaakt. Een heerlijk gerecht. Zoals alle gerechten van jullie die ik regelmatig maak. Ben helemaal verknocht aan jullie site.

Reply
Leny La Brijn 26 juli 2023 - 13:24

heerlijk gerecht, we eten het vaak.
Ook lekker is een handje cashewnoten erdoor doen.

Reply
Helma 8 augustus 2023 - 10:07

Kip in zoetzure saus

Reply
Nicole Hollestelle 12 februari 2024 - 07:06

Zoveelste recept wat ik van jullie maak en wederom geen teleurstelling! Heb vaker Zoetzuur gemaakt maar dan vonden we het toch niet zo lekker. Dit is een blijvertje!! Echt super lekker!

Reply
Annemieke 28 juni 2024 - 20:20

Wát een heerlijk recept om te maken en om op te smikkelen!!!!
We vonden het weer HEERLIJK!!😋😋😋😋😋😋😋😋

Reply
Spivan 1 augustus 2024 - 20:11

Wat met het sap van het ananas blikje ?

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2024 - 12:23

In principe heb je het niet nodig maar je mag altijd een beetje gebruiken om er doorheen te doen

Reply