Japanse smaakmaker
Teriyakisaus uit een potje is vaak erg licht en zoet. Natuurlijk kan je hem zo zoet maken als je zelf wilt, maar ik houd er wel van als deze Japanse smaakmaker wat krachtiger van smaak is. Overigens kan je zelf heel eenvoudig de smaak aanpassen naar eigen wens. Voor een zoetere saus voeg je extra suiker (of honing) toe en voor een zoutere smaak gebruik je meer lichte sojasaus. De dikte kan je eveneens eenvoudig aanpassen door net wat meer maizena te gebruiken. En is de saus toch te dik geworden dan voeg je gewoon een scheutje extra water toe. Teriyakisaus smaakt heerlijk bij gegrilde tonijnsteak, biefstukreepjes met groenten of wat dacht je van dit zalmpakketje uit de oven!
5 reacties
Scherp opgemerkt! Dat voeg je toe bij stap 2 🙂
2 is meer dan genoeg hoor!
Hallo Tim en Erik,
Lichte sojasaus ken ik niet. Wat is het verschil met de standaard sojasaus?
Deze uitleg vond ik online:
Het verschil tussen lichte sojasaus en donkere sojasaus is vooral waarvoor ze worden gebruikt. Lichte sojasaus is zouter en wordt meer gebruikt voor de smaak , en donkere sojasaus is over het algemeen dikker, minder zout en iets zoeter dan lichte sojasaus, dus ideaal om kleur toe te voegen.
Ik maak dit recept altijd met kikoman sojasaus. Ik ken de saus uit jullie recept van de ovenschotel zalm met groenten en teriyakisaus. Heerlijk hoor!