Home Vegetarisch Vegetarische ‘beef’ Wellington

Vegetarische ‘beef’ Wellington

met champignons, spinazie en blauwe kaas

door SmaakMenutie
Vegetarische beef Wellington met champignons

Je mist geen seconde het vlees

Een heerlijke vegetarische versie van de klassieke beef Wellington! In deze Wellington mis je geen seconde het vlees. Heerlijk gevuld met onder meer kastanje champignons, spinazie, gekarameliseerde ui, blauwe kaas, walnoten en tijm.

Vegetarische beef Wellington met champignons

Vegetarische 'beef' Wellington met champignons

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 174 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kastanjechampignons
  • 400 g verse spinazie
  • 125 g blauwe kaas
  • 50 g walnoten
  • 20 g paneermeel
  • 100 ml witte wijn (of 100 ml extra water)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 ei
  • Takjes verse tijm

Zo maak je het

  • Fruit 1 gesnipperde rode ui en 3 tenen fijngesneden knoflook in een klont boter.
  • Voeg na 2 minuten 100 ml witte wijn, 100 ml water en een bouillonblokje toe. Laat op halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.
  • Snijd ondertussen de champignons fijn en bak in een klont boter in 10 minuten bruin (tot het vocht is verdampt).
  • Voeg de champignons toe aan het ui-knoflookmengsel. Als het goed is, is een groot deel van het vocht verdampt. Voeg ook de blaadjes van een paar takjes tijm toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Roerbak ondertussen 400 g spinazie circa 4 minuten tot het geslonken is. Afspoelen met koud water, bestrooien met zout en peper en goed uitlekken (vocht eruit knijpen).
  • Meng 50 g fijngemalen walnoten en 20 g paneermeel door het champignon-mengsel zodat het geheel wat bindt. Voeg naar smaak extra zout en peper toe.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Verdeel in het midden eerst de spinazie, dan de champignons en vervolgens de verbrokkelde blauwe kaas. Vouw goed dicht en bestrijk met eigeel. Plaats circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten vegetarische Wellington Vegetarische beef Wellington Vegetarische Wellington vulling Vegetarische Wellington recept Vegetarisch hoofdgerecht Kerst Vegetarische Wellington

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

Judy 9 januari 2021 - 14:14

In het kader van zelf graag minder vlees eten probeer ik de rest van mijn gezin hier ook in mee te krijgen. Een hele uitdaging voor grote liefhebbers van een lekker stukje vlees. Nou met deze zeer smaakvolle hap is het zeker gelukt. Ze waren super enthousiast, en ikzelf ook. Ik had hem met Danish Bleu gemaakt maar ik ga het zeker ook een keertje met feta proberen. En misschien ook een keertje met geitenkaas. Dank voor jullie heerlijke recepten, ik maak er geregeld gebruik van.

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2021 - 15:34

Nou dat is zeker een uitdaging Judy! Maar wat goed dat het gelukt is 🙂 Fijn dat iedereen van dit recept genoten heeft, en ze het vlees niet hebben gemist. Leuk!!

Reply
Heidi 25 december 2020 - 19:02

Ik en mijn vader hebben het met Kerst gemaakt dit jaar. super lekker, de champion mix is een super goeie vleesvervanger met de walnoten en de blauwe kaas boven op maakt het af.

Reply
SmaakMenutie 27 december 2020 - 12:28

Fijn dat jullie ervan genoten hebben Heidi! Leuk om te horen 🙂

Reply
Toos 20 december 2020 - 08:40

Geweldig lekker recept, eerder al eens gemaakt en groot succes.
Ga het nog eens herhalen en dan half met fetta en half met blauwe kaas. Op de korst markering om te weten wat waar zit.

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 10:16

Erg leuk om te horen Toos! Fijn dat het in de smaak viel. En lekker die combi van fetta en blauwe kaas, ben benieuwd 🙂

Reply
Anne 3 april 2020 - 17:22

Dit lijkt me fantastisch lekker. Ik heet ook Anne maar ben wél dol op blauwe kaas. Mijn vraag betreft de reactie van Monique: kun je hem dus ongebakken een nacht in de koelkast bewaren? Ik twijfel of ik dat goed begrijp omdat in mijn beleving afgebakken betekent dat hij eerst wordt voorgebakken. Maar dat kan ik verkeerd hebben opgevat. Mijn dank voor het antwoord en voor het prachtige recept.

Reply
SmaakMenutie 6 april 2020 - 11:03

Hoi Anne, deze Wellington is ook heerlijk (vooral met blauwe kaas vinden wij). Je hebt het goed begrepen hoor 🙂 Gewoon afbakken in de oven en de volgende dag opwarmen in de oven. Succes en alvast eet smakelijk!

Reply
Monique 2 april 2020 - 10:24

Hi, ik heb wat gedroogde tomaatjes toegevoegd en geserveerd op een bedje van gemengde sla. Verder heb ik hem de avond van te voren al gemaakt. Goed afgedekt in de koelkast bewaard en de volgende dag afgebakken. Ging prima.
IK had gehoopt wat over te houden maar helaas, iedereen wil nog een tweede hapje 🙂

Reply
SmaakMenutie 2 april 2020 - 11:10

Goed idee de gedroogde tomaatjes! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
1 2 3 4 5