Een cheesecake zonder ovenstress
Cheesecake: het klinkt als iets dat je alleen op zondagmiddag met veel geduld en een perfect afgestelde oven aandurft. Maar niets is minder waar.
Deze versie is een no-bake variant, wat betekent: geen oven, geen zorgen. Het kost je slechts een half uurtje om deze taart in elkaar te zetten. En daarna doet de koelkast het werk. Het resultaat? Een zijdezachte, romige cheesecake met een knipoog naar Tony’s iconische karamel-zeezout reep.

Heerlijke crunchy bodem
De basis is simpel, Oreo’s. De bekende koekjes worden fijn gemalen en gemengd met gesmolten boter. Dit mengsel druk je stevig aan op de bodem van je springvorm. Het geeft niet alleen een lekkere crunch, maar ook een subtiele chocoladesmaak die perfect samengaat met de karamel-zeezout-vulling. Even in de koelkast en klaar is je bodem.
Romige vulling met een twist
De vulling is wat deze taart écht bijzonder maakt. Slagroom wordt luchtig geklopt, waarna je er zachte roomkaas doorheen spatelt (denk aan MonChou). Ondertussen smelt je een reep Tony’s Chocolonely karamel-zeezout au bain-marie, die samen met wat gelatine door het roommengsel gaat.

Het resultaat is een rijke, romige vulling met een subtiele zoute touch. Giet dit over je koekjesbodem en laat de koelkast vervolgens z’n werk doen. Minstens een uur opstijven. Perfect om ondertussen iets anders te doen (of alvast een vork klaar te leggen om te proeven).
Salted caramel: makkelijker dan je denkt
Salted caramel maken klinkt misschien moeilijk, maar het is verrassend eenvoudig. Suiker laten smelten tot een goudkleurige karamel, afblussen met een klontje boter en een scheutje slagroom — en een snuf zeezout natuurlijk. Even goed roeren en je hebt een saus waar menig dessert jaloers op zou zijn. Je kunt ‘m ruimhartig over de opgesteven cheesecake schenken, of er lekker mee zigzaggen en wat moois maken.

De finale
Als finishing touch hak je een tweede reep Tony in grove stukken en strooi je die over de karamel. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, maar geeft bij elke hap een knapperige verrassing. En eerlijk: zelfs zonder de extra karamel is deze taart al onweerstaanbaar. Maar met? Dan is het een instant publieksfavoriet! Perfect voor een verjaardag of ander feestje!
72 reacties
Vandaag deze taart gemaakt en in veelvoud gehoord “dit is de lekkerste taart die ik ooit heb gegeten”.
Super recept!!
Nou wat onwijs leuk om te horen Stephanie! Kunnen je gasten ‘m voortaan ook zelf maken 😉 Groet, Tim- SmaakMenutie
Het lijkt me een lekkere cheesecake.
Vooral karamel vind ik lekker..
Ja hij is heerlijk Remmelt! De combinatie met karamel is echt goddelijk 😀 Groet, Tim- SmaakMenutie
lekkere taart
Wat is de beste manier om de MonChou door de slagroom te mengen? Ik heb de blokken roomkaas er een voor een doorheen gedaan met een mixer, maar er bleven klontjes in zitten.
Verder ga ik de topping anders maken op een manier die eerder goed is uitgepakt: slagroom en caramelblokjes van Lonka laten smelten in de magnetron. Heerlijk en heel makkelijk.
We gaan de taart morgen opeten, ben heel benieuwd!
Hoi Anne, iemand voor jou had dezelfde vraag. Zie hierboven 🙂 Je moet de MonChou door de slagroom scheppen. Dus zeker niet mixen. Wat een goed idee die topping, mmm! Gaat vast in de smaak vallen 😀
Oeps, niet goed genoeg gelezen 🙂 Ik ga ‘m vandaag weer proberen, hopelijk wordt ‘ie nu nog beter. Hij was heerlijk de vorige keer!
Haha geen probleem! Lekker hoor, we zijn benieuwd! Succes 😀
Heb deze taart , deze week gemaakt! Mijn man was jarig! Degene die voor deze taart koos, vond deze verrukkelijk! Zalig!! Maar nu een vraag: kan ik de overgebleven punten ook in de vriezer bewaren?Graag hoor ik van U! Met een vriendelijke groet! Jannie.
Beste Jannie, wat leuk om te horen dat de cheesecake bij iedereen in de smaak viel! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met uw man! Het zou misschien wel kunnen, maar het komt de taart denken wij niet ten goede. Wij raden daarom aan om de overgebleven puntjes gewoon lekker op te eten 🙂 Culinaire groet, Tim- SmaakMenutie