Home Hoofdgerechten Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

door SmaakMenutie
Ovenschotel met kip en paprika

Waanzinnig easy en lekker

Heb je zin in een makkelijk ovengerecht? Zoek niet verder! Deze ovenschotel met kip en paprika is waanzinnig easy en super lekker. Naast paprika en kip voegen we een rode ui en een handje cherrytomaatjes toe. Ook kiezen wij voor wat aardappelpartjes erbij om er een volledige maaltijd van te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. En heb je meer zin om te kluiven? Vervang de kipdijfilet dan door drumsticks of kippenbouten.

Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 154 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 125 g crème fraîche
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • 1 kip bouillonblokje
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el grove mosterd
  • Aardappelpartjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng 200 ml water aan de kook en voeg 1 kippenbouillonblokje toe. Zet het vuur uit en klop 125 g crème fraîche door de bouillon.
  • Voeg vervolgens 2-3 geperste tenen knoflook, 2 el grove mosterd en 1 el citroensap door de bouillon.
  • Snijd 400 g kipdijfilet grof, 2 paprika's in reepjes, 1 rode ui in grove stukken en halveer 125 g cherrytomaatjes. Hussel alles door elkaar in een braadslee (of ovenschaal met dunne wand).
  • Schenk het bouillon-crème fraîche mengsel erover en druppel gelijkmatig tevens 2 el vloeibare honing over het geheel. Maak af met wat schijfjes citroen. Plaats het geheel 35-45 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder de schijfjes citroen en serveer eventueel met wat aardappelpartjes (of schijfjes) of kies voor witte rijst. Eet smakelijk!

Ovenschotel kip ingrediëntenBouillonOvenschotel kip makenOvenschotel met kip en paprikaOvenschotel met kipKip ovenschotel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

35 reacties

myriam 4 juli 2018 - 13:02

ontzettend lekker!

Reply
SmaakMenutie 4 juli 2018 - 17:32

Dankjewel Myriam, ook een van onze favorieten!

Reply
Erik de Lang 15 september 2022 - 18:39

Vandaag uitgeprobeerd en het was weer eens onovertroffen lekker ik weet niet waar jullie het vandaan halen maar blijf aub zo doorgaan.
Het enige probleem wat ik heb is dat hier in Duitsland niet alle ingrediënten te krijgen zijn vooral Indische/Chinezen kruiden en groeten zijn een probleem.
Maar daar kunnen jullie helaas ook niets aan doen.

Reply
Ilse 18 januari 2019 - 19:01

Heerlijk! Heb kippedijen gebruikt en courgette blokjes

Reply
SmaakMenutie 19 januari 2019 - 11:31

Mmm ja dat kan ook heel goed, lekker hoor 🙂

Reply
wally 22 januari 2020 - 06:33

zal ik zeker ook eens proberen

Reply
SmaakMenutie 22 januari 2020 - 11:14

Zeker doen Wally!

Reply
jaap 26 januari 2020 - 09:32

ik ga het morgen maken lijkt me heerlijk

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2020 - 16:13

Leuk Jaap! Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Reply
Maaike 14 mei 2020 - 20:09

Deze vandaag gemaakt, vond hem erg lekker!!

Reply
SmaakMenutie 15 mei 2020 - 08:54

Leuk om te horen Maaike! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:53

Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel Kors! Dat horen we graag 🙂 En goed idee om kipfilet te gebruiken als je geen liefhebber bent van drumsticks.

Reply
Ingrid Bos 4 november 2020 - 07:24

Was echt heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 4 november 2020 - 10:06

Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel Ingrid, leuk!

Reply
SmaakMenutie 10 september 2021 - 10:39

Hi Irene, er zijn meerdere factoren die de garingstijd beinvloeden. Een dikke ovenschaal of een bakplaat maakt bijvoorbeeld ook uit en daarnaast het type oven (wel of geen hetelucht bijvoorbeeld). Dit is mede bepalend voor de hoeveelheid vocht die overblijft en de totale gaartijd. Maar inderdaad net zolang proberen tot ‘ie voor jou perfect is 🙂

Reply
Gea 8 april 2022 - 11:19

Gisteren gemaakt, heb het gemaakt met kippedij filet, wel nog 1 fijn gesneden prei en champignons toegevoegd. Was heerlijk 😋

Reply
Ruud 14 september 2022 - 08:03

Vraagje, ik wil dit zeker gaan maken. En twijfel er niet aan dat dit weer een heerlijk gerecht is. Zoals al jullie recepten 👌👌👌
Alleen vraag ik mij af, ik ga het maken in een hete lucht oven. Dus moet die dan op 180 graden staan. Want soms zetten jullie het erbij. Maar nu staatver gewoon oven.

Vriendelijk bedankt vast vpor jullie antwoord. En ga door met het delen van jullie heerlijke recepten 👌👌👌

Reply
SmaakMenutie 23 september 2022 - 14:50

Leuk dat je dit recept wil gaan maken Ruud! De hetelucht oven moet inderdaad op 180 graden (wij gebruiken altijd deze stand). Geniet ervan!

Reply
Hans 9 oktober 2022 - 19:48

Klopt het dat er veel kookvocht ontstaat.
Heb deze nu afgegoten en als jus gebruikt

Reply
SmaakMenutie 10 oktober 2022 - 13:02

Heb je toevallig een dikke ovenschaal gebruikt Hans? Het klopt wel dat er wat kookvocht ontstaat, maar als het goed is dikt het ook wel wat in. Daarom denk ik dat je een te dikke ovenschaal hebt gebruikt..

Reply
Christa 26 oktober 2022 - 21:37

Hoe groot is jullie braadslede?

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2022 - 10:18

32×20!

Reply
Gaby 14 december 2022 - 12:41

Hallo
Ik wil dit recept vandaag gaan maken,maar kan ik het een paar uur van te voren al klaar maken en later in de oven doen.
Alvast bedankt.

Reply
SmaakMenutie 14 december 2022 - 12:59

Zou ik niet doen, de bereiding is maar 10 minuten. Vers klaargemaakt is echt het allerlekkerst 🙂

Reply
Liesbeth 25 januari 2023 - 10:14

Wat een super lekker gerecht!
Ik heb er nog een halve courgette door gedaan… mmmm smullen.
Wel vroegen wij ons af waarom het in een ovenschaal met een dunne wand moet.
Ik had het nu in een brownievorm 🙂 gedaan (paste precies) omdat al mijn ovenschalen van dik glas of steen zijn. Alleen koelde het nu zo snel af.
Daarnaast was de saus erg dun. Hoe kan ik het beter binden?

O ik lees net terug dat een dunne ovenschaal ivm het kookvocht beter is, maar dat hielp in mijn geval dus niet. Hoe kan ik de saus wat dikker krijgen? Minder water gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2023 - 10:31

Leuk om te horen Liesbeth en lekker die courgette als extra vulling! Om het wat dikker te krijgen zou ik een maizena papje maken en toevoegen 🙂

Reply
Colin 10 maart 2023 - 21:35

Wij vonden de grove mosterd en de citroen wat overheersen, volgende keer nemen we milde mosterd en mischien geen citroen of andersom

Reply
Alexandra Mansoer 23 mei 2023 - 16:14

Kan je de krieltjes ook de laatste 15 minuten in de braadslee er bij doe!

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 13:10

Het kan wel, maar dan worden ze niet lekker krokant. Ik zou ze er dus lekker apart erbij serveren 🙂

Reply
Marga Barendregt Kort 20 juli 2023 - 11:56

kan ik ook iets anders gebruiken voor crème fraiche?

Reply
SmaakMenutie 21 juli 2023 - 10:36

Je zou kookroom kunnen proberen!

Reply
Jacqueline 23 april 2024 - 14:38

In de receptenlijst staat kipdijfilet maar in de reacties van lezers gaat het over drumsticks. Horen die reacties eigenlijk bij een ander recept?

Reply
SmaakMenutie 23 april 2024 - 14:52

Nee hoor, maar in het intro zeggen we dat je ook drumsticks kan gebruiken. Maar kies vooral wat je lekkerder vindt 🙂

Reply
Rianne 4 juni 2024 - 19:13

Het was een heel lekker recept. Ondanks de dunne ovenschaal, veel vocht. We hebben dat opgelost dmv de rijst, waar we het vocht over hebben gedaan. De smaak was heerlijk.

Reply
Dorien 14 juni 2024 - 18:44

Echt heerlijk!
Echt van genoten 👌

Reply