Italiaanse ovenschotel
Deze typisch Italiaanse ovenschotel betekent letterlijk ‘aubergine met Parmezaanse kaas’ en dat is precies wat het is. Deze klassieker wordt ook wel parmigiana di melanzane genoemd en bestaat uit laagjes gegrilde (of gefrituurde) aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Er zijn verschillende manieren om deze Zuid-Italiaanse aubergineschotel te bereiden, echter maken wij vandaag de traditionele melanzane alla parmigiana. Overigens kan je net zoals de Napolitanen een variant erop maken door de aubergine te vervangen door courgette of artisjokken. En als je wat meer vulling wil kan je ervoor kiezen om net als buitenlandse versies vlees toe te voegen als bijvoorbeeld kip of kalfsvlees. Of ga voor wat extra groenten. It’s up to you!
23 reacties
Hi,
Super lekker recept en leuk om te maken. Maar mijn eindresultaat was heel waterig wat kan ik doen om dat te verbeteren.
Hi Tessa, heb je de aubergines voldoende uit laten lekken / droog gedept? Gelukkig was de smaak goed! 🙂
De saus meer in laten koken zodat het dikker wordt.
Dit is zo ontzettend lekker! Ga het vandaag weer eens maken. Bedankt voor dit recept!
Was heerlijk. Zelfs mijn vriend (overtuigd vleeseter) was enthousiast over de pure smaken! Gegeten met een groene salade en wat Turks brood wat over was van de vorige dag, heerlijk om mee te dippen Aanrader!!
Was ontzettend lekker! Zelfs de meat-eater thuis vond dit heerlijk. Een blijvertje. Gegeten met een salade en wat turks brood wat over was.
Dit ziet er heel lekker uit.
Ik ga het zeker maken voor onze gasten.
Dank jullie wel voor de inspiratie