Home Erik's Asia Kip tandoori

Kip tandoori

Indiase milde curry

door SmaakMenutie
Kip tandoori

Wereldgerecht

We hebben er weer eentje; een recept in de categorie wereldgerechten. Toegegeven, de Europese kip tandoori is net even anders dan hoe ze hem in India maken, maar deze variant is minstens zo lekker. En een extra voordeel, deze is veel sneller klaar. Je moet de kip alleen even een uurtje (of langer) marineren in een romige en kruidige saus. Serveer met witte rijst, frisse komkommer, peterselie en natuurlijk naan(brood).

Kip tandoori

Kip tandoori

Personen: 2-3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.3/5
( 66 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 450 g kipdijfilet
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen gember
  • Verse peterselie
  • Komkommer (optioneel)
  • Witte rijst
  • Naan

Zo maak je het

  • Snijd circa 450 g kipdijfilet (of kipfilet) in hapklare stukjes en plaats in een ruime (meng)kom en bestrooi met zout.
  • Voeg vervolgens 3 el (olijf)olie toe en meng door de kip. Voeg nu ook 2 tl kurkuma, 2 tl gemalen koriander, 2 tl gemalen komijnzaad, 2 tl garam masala, 1 tl gemalen gember en 1 tl cayennepeper (of meer als je van spicy houdt) toe. Meng alles goed door elkaar zodat de kip goed bedekt is.
  • Schenk 250 ml Griekse yoghurt door het geheel samen met het sap van een 1/2 kleine citroen. Zet afgedekt minimaal 1 uur in de koeling. Langer mag ook, dan trekt het er nog beter in.
  • Snijd 2 rode uien en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze in een scheutje olie even aan.
  • Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe (inclusief overgebleven marinade) en bak de kip op middelhoog vuur al omscheppend tot deze gaar is en de saus is ingedikt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Voeg wat water toe als de saus te snel indikt.
  • Serveer met witte rijst, peterselie, komkommer en natuurlijk naan.

Kip tandoori ingrediënten Tandoori saus maken Kip tandoori receptKip tandoori Indiase kip tandoori

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

29 reacties

Sjeff 25 juni 2025 - 17:25

Ik heb dit gerecht nu op tafel staan met een Tandoori kruidenpotje, verse knoflooktenen en limoensap. Ik wilde een snellere variant proberen. Helaas lijkt het resultaat in niets op de variant zoals jullie hem maken met de heerlijke kruiden!! Volgende keer toch maar weer dit recept.

Reply
1 2 3