Home Erik's Asia Kip tandoori

Kip tandoori

Indiase milde curry

door SmaakMenutie
Kip tandoori

Wereldgerecht

We hebben er weer eentje; een recept in de categorie wereldgerechten. Toegegeven, de Europese kip tandoori is net even anders dan hoe ze hem in India maken, maar deze variant is minstens zo lekker. En een extra voordeel, deze is veel sneller klaar. Je moet de kip alleen even een uurtje (of langer) marineren in een romige en kruidige saus. Serveer met witte rijst, frisse komkommer, peterselie en natuurlijk naan(brood).

Kip tandoori

Kip tandoori

Personen: 2-3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.3/5
( 66 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 450 g kipdijfilet
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen gember
  • Verse peterselie
  • Komkommer (optioneel)
  • Witte rijst
  • Naan

Zo maak je het

  • Snijd circa 450 g kipdijfilet (of kipfilet) in hapklare stukjes en plaats in een ruime (meng)kom en bestrooi met zout.
  • Voeg vervolgens 3 el (olijf)olie toe en meng door de kip. Voeg nu ook 2 tl kurkuma, 2 tl gemalen koriander, 2 tl gemalen komijnzaad, 2 tl garam masala, 1 tl gemalen gember en 1 tl cayennepeper (of meer als je van spicy houdt) toe. Meng alles goed door elkaar zodat de kip goed bedekt is.
  • Schenk 250 ml Griekse yoghurt door het geheel samen met het sap van een 1/2 kleine citroen. Zet afgedekt minimaal 1 uur in de koeling. Langer mag ook, dan trekt het er nog beter in.
  • Snijd 2 rode uien en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze in een scheutje olie even aan.
  • Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe (inclusief overgebleven marinade) en bak de kip op middelhoog vuur al omscheppend tot deze gaar is en de saus is ingedikt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Voeg wat water toe als de saus te snel indikt.
  • Serveer met witte rijst, peterselie, komkommer en natuurlijk naan.

Kip tandoori ingrediënten Tandoori saus maken Kip tandoori receptKip tandoori Indiase kip tandoori

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

29 reacties

Marije 14 augustus 2024 - 22:11

Kan dit ook zonder koriander?
Ik ben er zo 1 die koriander naar zeepsop vind smaken, haha.

Reply
SmaakMenutie 15 augustus 2024 - 11:14

Ja tuurlijk! Wij kiezen ook wel eens voor peterselie

Reply
Marije 21 augustus 2024 - 13:39

Dat is een goeie!
Dank, ik ga hem snel eens proberen

Reply
Gerben 16 januari 2024 - 19:14

Heb zelf kokoscreme toegevoegd en aan de saus toch wat palmsuiker (ik vind m lekkerder dan). De peterselie zou ik weglaten en vervangen door koriander, dan komt het gerecht en de smaken veel beter tot hun recht. Verder prima gerecht

Reply
Meike 15 mei 2024 - 13:44

Ik heb je tip opgevolgd en het is heerlijk! Zelf heb ik nog wat water met maïzena er aan toegevoegd om de saus iets meer te binden.

Reply
Yvonne 19 april 2021 - 18:54

Net dit heerlijke recept gemaakt en gegeten ,was erg lekker .
Kan je er ook wat kokosmelk bijdoen om het geheel wat smeuiig te maken ?

Reply
SmaakMenutie 20 april 2021 - 11:34

Fijn dat ons recept in de smaak viel Yvonne! Kokosmelk toevoegen zou moeten kunnen hoor, maar zelf niet eerder geprobeerd 🙂

Reply
Angelique Maassen 1 oktober 2023 - 09:35

Hallo, zou je ook crème fresh kunnen gebruiken ipv Griekse yoghurt?

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2023 - 10:09

Nee dat zouden we niet aanraden!

Reply
Geestig 20 januari 2021 - 22:19

Vraagje….
Ik mag om medische redenen geen kurkuma.
Is dit echt essentieel? Of kan ik het achterwege laten?

Reply
SmaakMenutie 21 januari 2021 - 13:12

Kan je achterwege laten hoor, de kurkuma zorgt namelijk niet voor een enorm overheersende smaak!

Reply
Jacqueline 30 september 2020 - 17:49

Ja die laatste tip had ik even moeten lezen ;D Maar heerlijk recept, smaakt top! Ietsie uitgeschoten met de cayennepeper. Glaasje water er maar bij. #fanvansmaakmenutie

Reply
SmaakMenutie 1 oktober 2020 - 09:59

Ik zal ‘m ook even onderaan als tip zetten Jacqueline! Haha cayennepeper moet je inderdaad voorzichtig mee zijn 😉 En thanks voor het compliment, #leuk! 🙂

Reply
1 2 3