6,9K
Wereldgerecht
We hebben er weer eentje; een recept in de categorie wereldgerechten. Toegegeven, de Europese kip tandoori is net even anders dan hoe ze hem in India maken, maar deze variant is minstens zo lekker. En een extra voordeel, deze is veel sneller klaar. Je moet de kip alleen even een uurtje (of langer) marineren in een romige en kruidige saus. Serveer met witte rijst, frisse komkommer, peterselie en natuurlijk naan(brood).
29 reacties
Kan dit ook zonder koriander?
Ik ben er zo 1 die koriander naar zeepsop vind smaken, haha.
Ja tuurlijk! Wij kiezen ook wel eens voor peterselie
Dat is een goeie!
Dank, ik ga hem snel eens proberen
Heb zelf kokoscreme toegevoegd en aan de saus toch wat palmsuiker (ik vind m lekkerder dan). De peterselie zou ik weglaten en vervangen door koriander, dan komt het gerecht en de smaken veel beter tot hun recht. Verder prima gerecht
Ik heb je tip opgevolgd en het is heerlijk! Zelf heb ik nog wat water met maïzena er aan toegevoegd om de saus iets meer te binden.
Net dit heerlijke recept gemaakt en gegeten ,was erg lekker .
Kan je er ook wat kokosmelk bijdoen om het geheel wat smeuiig te maken ?
Fijn dat ons recept in de smaak viel Yvonne! Kokosmelk toevoegen zou moeten kunnen hoor, maar zelf niet eerder geprobeerd 🙂
Hallo, zou je ook crème fresh kunnen gebruiken ipv Griekse yoghurt?
Nee dat zouden we niet aanraden!
Vraagje….
Ik mag om medische redenen geen kurkuma.
Is dit echt essentieel? Of kan ik het achterwege laten?
Kan je achterwege laten hoor, de kurkuma zorgt namelijk niet voor een enorm overheersende smaak!
Ja die laatste tip had ik even moeten lezen ;D Maar heerlijk recept, smaakt top! Ietsie uitgeschoten met de cayennepeper. Glaasje water er maar bij. #fanvansmaakmenutie
Ik zal ‘m ook even onderaan als tip zetten Jacqueline! Haha cayennepeper moet je inderdaad voorzichtig mee zijn 😉 En thanks voor het compliment, #leuk! 🙂