Home Brunch en lunch Kip kerrie salade

Kip kerrie salade

lekker op een cracker of broodje

door SmaakMenutie
Zelf kip kerrie salade maken

Veel lekkerder dan uit de supermarkt

Deze zelfgemaakte kip kerrie salade is echt next level vergeleken met de kant-en-klare varianten uit de supermarkt.

Waar je in die bakjes vaak moet speuren naar stukjes kip, zit deze salade er juist bomvol mee. Geen zuinige portie, maar royaal gevuld met malse kipfilet. En het mooie is: hij is zó simpel om te maken! Met een paar basisingrediënten zet je in no-time iets op tafel dat veel smaakvoller én verser is.

Kip kerrie salade maken

Hoe maak je het?

Begin met het koken van de kipfilet. Dit doe je ongeveer 15 à 20 minuten op matig vuur in kippenbouillon. Door de kip hierin te garen, wordt het extra mals en krijgt het meteen al een lekkere smaak mee. Terwijl de kip zachtjes pruttelt, meng je in een kommetje mayonaise met kerriepoeder en wat fijngehakte verse bieslook. Dit wordt straks de basis van je salade.

Wanneer de kip gaar is, haal je deze uit de bouillon en trek je hem uit elkaar met twee vorken – of gewoon met je handen, natuurlijk. Bestrooi de kip met wat zout en versgemalen peper. Meng dit vervolgens door je kerrie-mayomengsel en proef even goed. Wil je het iets romiger of pittiger? Voeg gerust nog wat extra mayo of kerriepoeder toe.

Kip kerrie salade recept

Wat maakt deze salade zo bijzonder?

Wat deze kip kerrie salade zo lekker maakt is de balans tussen romigheid, kruidigheid en natuurlijk textuur. De verse bieslook zorgt voor een lichte, frisse touch, terwijl de kerriepoeder een licht pittige (en kruidige) smaak geeft. En natuurlijk maken de grove reepjes kip echt het verschil. Je proeft tenminste écht de kip, in plaats van alleen mayo.

Serveer- en variatietips

Deze lunchsalade is heerlijk op een vers broodje, een geroosterde cracker tijdens de lunch of gewoon op een toastje bij de borrel. Ook lekker: gebruik ‘m als vulling voor een wrap, eventueel met wat sla en komkommer erbij voor wat frissigheid. Je kunt hem makkelijk een dag van tevoren maken. De smaken trekken dan nog beter in. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast en je kan het makkelijk een paar dagen bewaren. Maar natuurlijk niet zo lang als de voorverpakte salades uit de supermarkten.

Zelf kip kerrie salade maken

Kip kerrie salade

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 114 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 4 el mayonaise
  • 3 tl kerriepoeder
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Maak van 1 kippenbouillon blokje ongeveer 400-500 ml kippenbouillon. Breng aan de kook en kook de kipfilet op matig vuur ongeveer 15-20 minuten.
  • Meng ondertussen in een bakje 4 flinke el mayonaise met 3 tl kerriepoeder en fijngesneden verse bieslook.
  • Haal de kip uit de bouillon en trek de kip uit elkaar met behulp van 2 vorken. Of met je handen natuurlijk. Bestrooi de kip met wat peper en zout.
  • Meng de kip door de kerrie-mayonaise en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel meer mayonaise of kerriepoeder toe. That's all!

Zelf kip kerrie salade maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

22 reacties

Tanja 16 april 2025 - 08:25

Ik bak de kipfilet altijd. Ik smeer de kipfilet in met een beetje peper en kerriepoeder en dan in een koekenpan op heel! Laag vuur, heel langzaam gaar bakken (bijna smoren) regelmatig draaien en zorgen dat er geen harde korst ontstaat (vandaar dus heel laag vuur).
Dan is de kerrie op de kipfilet heel intensief geworden. Dan verder verwerken zoals jullie schrijven (vorken enzo).
Mayonaise, kerriepoeder, klein beetje paprikapoeder, peper en ik doe dan verse peterselie (ben niet zo gek op bieslook).

Reply
Jack 11 april 2024 - 14:45

Vandaag gemaakt en half half fijn gesneden prei en bieslook + een een verkruimeld hard gekookt eitje
Goed afkoelen in de koelkast en dan op een vers stokbroodje, glaasje witte wijn, op het terras in het zonnetje ik zeg voor herhaling vatbaar echt HEERLIJK!

Reply
Adrie 13 april 2023 - 13:22

Met de pasen een brunchbuffet gemaakt en ik heb zowel de kip kerrie als de beenham salade gemaakt. Ze waren allebei heerlijk. De kip kerrie is bij mij wel de faforiet. Ik ga nooit meer een bakje kant klaar van de supermarkt kopen. Dit is vele malen lekkerder.

Reply
Tanja 8 april 2023 - 12:12

Ik zie net bij de eiersalade dat je kwark of griekse yoghurt kunt gebruiken, kan dat bij deze kip kerrie salade ook?

Reply
SmaakMenutie 9 april 2023 - 08:40

Jahoor!

Reply
1 2 3