Gonzales
We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!
64 reacties
Ik wil er graag sperziebonen doorheen doen ipv paprika (vanwege allergie). Hebben jullie tips hoe ik dat het beste kan doen? Eerst koken bijvoorbeeld? Of kunnen de sperziebonen tegelijk met de kip in de pan?
Ik zou ze inderdaad eerst heel even voorkoken Ellen! Geniet ervan 🙂
Vandaag Jambalaya gemaakt in de Slowcooker, iets voorzichtiger met de cajunkruiden, want de smaken worden in de Slowcooker veel intenser. Het was heerlijk!
Leuk om te horen Fabian en fijn dat het in de slowcooker gelukt is!
Hoe lang moet dit in de slowcooker?
Moet er dan ook minder vocht bij
Kunnen we je helaas geen advies in geven Dian, die gebruiken wij namelijk niet!
Kan je ook zilvervliesrijst gebruiken i.p.v. witte rijst?
Volgens Marjella (zie boven) wel! 🙂
Vanavond voor de derde keer gemaakt. Nu nog lekkerder dan vorige keren door een ander merk chorizo. Ik gebruik zilvervliesrijst en dat gaat super!
Leuk te horen Marjella! Fijn dat het nu nóg lekkerder was 🙂
Dit is een fijn recept, die blijft erin.
In plaats van chorizo had ik chipolata worstjes gedaan. En ik had nog flink wat sushi rijst over en dat heb ik erdoor gedaan omdat weggooien zonde is.
Voor mij is een recept de basis en ben ik eigenwijs met een eigen twist 😉
Leuk Bianca! Lekker ook die chipolata worstjes. Zo staan wij er overigens ook in hoor, wij geven de basis en geef er vooral je eigen draai aan! 🙂