Home Hoofdgerechten Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Amerikaans eenpansgerecht!

door SmaakMenutie
Kip jambalaya met chorizo

Gonzales

We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!

Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 189 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 g kipfilet
  • 200 g witte rijst
  • 125 g chorizo worst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 2 el cajun kruiden
  • Komkommer (optioneel)

Voor de cajun kruidenmix (of koop een potje):

  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout 
  • 1 tl zwarte peper

Zo maak je het

  • De cajunkruiden kan je kant-en-klaar bij de supermarkt in een potje kopen. Maar je maakt het net zo makkelijk zelf. Mix hiervoor deze kruiden door elkaar: 2 tl paprikapoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gedroogde tijm,  1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper.
  • Snipper 1 (flinke) ui en snijd 2-3 tenen knoflook fijn. Snijd tevens 1 rode paprika in kleine blokjes, 1 kipfilet (250 g) in hapklare stukjes en 125 g chorizo worst in schijfjes of halve maantjes.
  • Neem een flinke (braad)pan en bak de kipfilet in een scheutje olie gaar. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Fruit vervolgens de gesneden knoflook en ui even kort aan. Voeg de chorizo, paprika en 2-3 el cajun kruiden toe. Bak alles al omscheppend 5 minuutjes.
  • Doe de kipfilet er bij samen met circa 200 g witte rijst en 1 blikje tomatenblokjes (400 g). Schenk 300 ml heet water erbij en een 1/2 verkruimeld kippenbouillon blokje. Doe het deksel op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken.
  • Serveer met ringetjes lente-ui en frisse komkommer. Eet smakelijk!
Cajun kruiden maken

Cajun kruidenmix

Kip jambalaya recept Jambalaya met kip Kip jambalaya zelf maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

64 reacties

Ellen 1 september 2021 - 10:21

Ik wil er graag sperziebonen doorheen doen ipv paprika (vanwege allergie). Hebben jullie tips hoe ik dat het beste kan doen? Eerst koken bijvoorbeeld? Of kunnen de sperziebonen tegelijk met de kip in de pan?

Reply
SmaakMenutie 2 september 2021 - 10:48

Ik zou ze inderdaad eerst heel even voorkoken Ellen! Geniet ervan 🙂

Reply
Fabian 4 juli 2021 - 18:59

Vandaag Jambalaya gemaakt in de Slowcooker, iets voorzichtiger met de cajunkruiden, want de smaken worden in de Slowcooker veel intenser. Het was heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 5 juli 2021 - 10:37

Leuk om te horen Fabian en fijn dat het in de slowcooker gelukt is!

Reply
Dian 27 oktober 2021 - 15:58

Hoe lang moet dit in de slowcooker?
Moet er dan ook minder vocht bij

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2021 - 15:59

Kunnen we je helaas geen advies in geven Dian, die gebruiken wij namelijk niet!

Reply
Frank Kalfsvel 30 april 2021 - 10:53

Kan je ook zilvervliesrijst gebruiken i.p.v. witte rijst?

Reply
SmaakMenutie 30 april 2021 - 10:55

Volgens Marjella (zie boven) wel! 🙂

Reply
Marjella 29 april 2021 - 19:03

Vanavond voor de derde keer gemaakt. Nu nog lekkerder dan vorige keren door een ander merk chorizo. Ik gebruik zilvervliesrijst en dat gaat super!

Reply
SmaakMenutie 30 april 2021 - 08:52

Leuk te horen Marjella! Fijn dat het nu nóg lekkerder was 🙂

Reply
Bianca 11 april 2021 - 12:28

Dit is een fijn recept, die blijft erin.
In plaats van chorizo had ik chipolata worstjes gedaan. En ik had nog flink wat sushi rijst over en dat heb ik erdoor gedaan omdat weggooien zonde is.

Voor mij is een recept de basis en ben ik eigenwijs met een eigen twist 😉

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 11:12

Leuk Bianca! Lekker ook die chipolata worstjes. Zo staan wij er overigens ook in hoor, wij geven de basis en geef er vooral je eigen draai aan! 🙂

Reply
1 3 4 5 6 7