Home Hoofdgerechten Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Amerikaans eenpansgerecht!

door SmaakMenutie
Kip jambalaya met chorizo

Gonzales

We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!

Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 189 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 g kipfilet
  • 200 g witte rijst
  • 125 g chorizo worst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 2 el cajun kruiden
  • Komkommer (optioneel)

Voor de cajun kruidenmix (of koop een potje):

  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout 
  • 1 tl zwarte peper

Zo maak je het

  • De cajunkruiden kan je kant-en-klaar bij de supermarkt in een potje kopen. Maar je maakt het net zo makkelijk zelf. Mix hiervoor deze kruiden door elkaar: 2 tl paprikapoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gedroogde tijm,  1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper.
  • Snipper 1 (flinke) ui en snijd 2-3 tenen knoflook fijn. Snijd tevens 1 rode paprika in kleine blokjes, 1 kipfilet (250 g) in hapklare stukjes en 125 g chorizo worst in schijfjes of halve maantjes.
  • Neem een flinke (braad)pan en bak de kipfilet in een scheutje olie gaar. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Fruit vervolgens de gesneden knoflook en ui even kort aan. Voeg de chorizo, paprika en 2-3 el cajun kruiden toe. Bak alles al omscheppend 5 minuutjes.
  • Doe de kipfilet er bij samen met circa 200 g witte rijst en 1 blikje tomatenblokjes (400 g). Schenk 300 ml heet water erbij en een 1/2 verkruimeld kippenbouillon blokje. Doe het deksel op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken.
  • Serveer met ringetjes lente-ui en frisse komkommer. Eet smakelijk!
Cajun kruiden maken

Cajun kruidenmix

Kip jambalaya recept Jambalaya met kip Kip jambalaya zelf maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

64 reacties

Hélène 13 april 2020 - 11:14

Kan het ook in de slowcooker of wordt de rijst dan niet gaar?

Reply
SmaakMenutie 14 april 2020 - 11:09

Oei, wij hebben geen ervaring met de slowcooker Hélène! Je zou denken dat het wel zou moeten kunnen… 🙂

Reply
Frans 19 november 2019 - 20:59

Heb het zo vaak gegeten was erg lekker
En ben dol op het gerecht geworden

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:26

Leuk om te horen Frans, fijn dat onze jambalaya in de smaak valt 🙂

Reply
William 6 oktober 2019 - 17:56

Echt een lekker gerecht en makkelijk te maken. Deze gaan we vaker eten, bedankt voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2019 - 08:56

Bedankt voor het compliment William, leuk om te horen! En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Laura 23 september 2019 - 18:34

Net de kip jambalaya gemaakt, erg lekker al zal ik de volgende keer wel wat meer cajun kruiden gebruiken (nu 2 el gebruikt) want vond hem een beetje flauw qua smaak.

Reply
SmaakMenutie 24 september 2019 - 09:15

Fijn dat de jambalaya in de smaak viel Laura! Goed idee om een eetlepel extra toe te voegen de volgende keer (wij geven ook aan 2-3 el te gebruiken). Het is net wat je lekkerder vindt 🙂

Reply
Heleen 28 augustus 2019 - 14:24

Super lekker en makkelijk recept ! Blijvertje

Reply
SmaakMenutie 28 augustus 2019 - 14:25

Leuk om te horen Heleen! Fijn dat-ie in de smaak valt 🙂

Reply
1 2 3 4 7