Gonzales
We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!
64 reacties
Kan het ook in de slowcooker of wordt de rijst dan niet gaar?
Oei, wij hebben geen ervaring met de slowcooker Hélène! Je zou denken dat het wel zou moeten kunnen… 🙂
Heb het zo vaak gegeten was erg lekker
En ben dol op het gerecht geworden
Leuk om te horen Frans, fijn dat onze jambalaya in de smaak valt 🙂
Echt een lekker gerecht en makkelijk te maken. Deze gaan we vaker eten, bedankt voor het recept!
Bedankt voor het compliment William, leuk om te horen! En uiteraard graag gedaan 🙂
Net de kip jambalaya gemaakt, erg lekker al zal ik de volgende keer wel wat meer cajun kruiden gebruiken (nu 2 el gebruikt) want vond hem een beetje flauw qua smaak.
Fijn dat de jambalaya in de smaak viel Laura! Goed idee om een eetlepel extra toe te voegen de volgende keer (wij geven ook aan 2-3 el te gebruiken). Het is net wat je lekkerder vindt 🙂
Super lekker en makkelijk recept ! Blijvertje
Leuk om te horen Heleen! Fijn dat-ie in de smaak valt 🙂