Snelle variatie op een Indiase klassieker
Wij zijn echt dol op Indiase curry’s. De heerlijk geurige specerijen, romige sauzen en rijke smaken maken een curry tot echte comfort food.
Alleen… soms ontbreekt de tijd of energie om uitgebreid in de keuken te staan. Daarom hebben we een heerlijke variatie bedacht: een snelle kip in romige tomatensaus met rijst en groenten. Deze maaltijd staat al binnen een half uur op tafel en biedt toch die authentieke, kruidige smaak waar we dol op zijn. Echt waar!
Garam massala
Wat deze snelle curry zo’n Indiaas karakter geeft is zonder twijfel de garam massala. Deze specerijenmix is onmisbaar in de Indiase keuken. Het is geen vast recept: elke regio (en zelfs elk huishouden!) heeft z’n eigen variant. Meestal bevat het een combinatie van onder andere kaneel, kardemom, kruidnagel, komijn, koriander en nootmuskaat.
Garam massala betekent letterlijk “hete kruiden” – niet per se pittig, maar meer verwarmend van smaak. Het geeft veel smaak aan je gerecht zonder dat je veel losse kruiden hoeft toe te voegen. Ideaal toch?
Romige touch
Naast de garam massala gebruiken we ook andere smaakmakers zoals paprikapoeder, gemalen komijnzaad en gember. De romige touch komt van een flinke lepel (Griekse) yoghurt, die de saus zijdezacht maakt en tegelijk zorgt voor een frisse tegenhanger van de specerijen. Heb je geen yoghurt in huis? Kokosmelk kan eventueel ook, maar dan krijgt het gerecht wel een iets andere smaak.
Lekker snel en flexibel
Als groenten kiezen we voor courgette en paprika omdat ze snel garen en hun smaak behouden. Maar voel je vrij om te variëren met wat je in huis hebt. Denk aan spinazie, aubergine, peultjes of wat extra tomatenblokjes voor een vollere saus.
“Een heerlijk werelds gerecht dat perfect past in een druk doordeweeks schema”
Serveer dit heerlijk gerecht met witte rijst of naanbrood en maak het eventueel af met wat verse peterselie of koriander. Kortom: dit is een heerlijk ‘werelds’ gerecht dat perfect past in een druk doordeweeks schema. Snel, smaakvol en met een vleugje India. Eet smakelijk!
83 reacties
Heerlijk! Gaat op het lijstje “onthouden”.
😊😊
Kan dit ook de dag op voorhand gemaakt worden en dan opwarmen in een oven?
Je kan het een dag van te voren maken en verwarmen in de pan (of eventueel oven). Sluit het dan wel af met een deksel zodat je geen vocht verlies. Maar als je in de gelegenheid bent zou ik het lekker op de dag zelf maken, is namelijk zo klaar en lekker vers!
Heerlijk recept! Maak dit vaak, maar nu viel me op dat er in de ingrediëntenlijst tomaten passata staat ipv frito wat er altijd in stond. Wat is daarvan de reden?
Geen hoor Tamara, je tomaten passata is wat algemener. Maar je kan prima (net als wij op de foto) frito gebruiken 🙂
Erg lekker! Gemaakt met gehakt ipv kip! Viel goed in de smaak😁
Fantastisch lekker recept, eenvoudig te maken en lukt altijd. En niet onbelangrijk gezond met groenten en tomatenfrito. Voor de kip gebruik ik kippendijen die blijven iets malser na rondom braden en nog even sudderen.