Snelle variatie op een Indiase klassieker
Wij zijn echt dol op Indiase curry’s. De heerlijk geurige specerijen, romige sauzen en rijke smaken maken een curry tot echte comfort food.
Alleen… soms ontbreekt de tijd of energie om uitgebreid in de keuken te staan. Daarom hebben we een heerlijke variatie bedacht: een snelle kip in romige tomatensaus met rijst en groenten. Deze maaltijd staat al binnen een half uur op tafel en biedt toch die authentieke, kruidige smaak waar we dol op zijn. Echt waar!
Garam massala
Wat deze snelle curry zo’n Indiaas karakter geeft is zonder twijfel de garam massala. Deze specerijenmix is onmisbaar in de Indiase keuken. Het is geen vast recept: elke regio (en zelfs elk huishouden!) heeft z’n eigen variant. Meestal bevat het een combinatie van onder andere kaneel, kardemom, kruidnagel, komijn, koriander en nootmuskaat.
Garam massala betekent letterlijk “hete kruiden” – niet per se pittig, maar meer verwarmend van smaak. Het geeft veel smaak aan je gerecht zonder dat je veel losse kruiden hoeft toe te voegen. Ideaal toch?
Romige touch
Naast de garam massala gebruiken we ook andere smaakmakers zoals paprikapoeder, gemalen komijnzaad en gember. De romige touch komt van een flinke lepel (Griekse) yoghurt, die de saus zijdezacht maakt en tegelijk zorgt voor een frisse tegenhanger van de specerijen. Heb je geen yoghurt in huis? Kokosmelk kan eventueel ook, maar dan krijgt het gerecht wel een iets andere smaak.
Lekker snel en flexibel
Als groenten kiezen we voor courgette en paprika omdat ze snel garen en hun smaak behouden. Maar voel je vrij om te variëren met wat je in huis hebt. Denk aan spinazie, aubergine, peultjes of wat extra tomatenblokjes voor een vollere saus.
“Een heerlijk werelds gerecht dat perfect past in een druk doordeweeks schema”
Serveer dit heerlijk gerecht met witte rijst of naanbrood en maak het eventueel af met wat verse peterselie of koriander. Kortom: dit is een heerlijk ‘werelds’ gerecht dat perfect past in een druk doordeweeks schema. Snel, smaakvol en met een vleugje India. Eet smakelijk!
83 reacties
Erg lekker. Ik heb 300 gram kippedijfilet genomen en een gele paprika extra. Bestrooid met verse koriander. Ik heb een goede garam masala genomen. Heerlijk.
Heerlijk Jolanda! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Was echt super lekker!
Dat horen we graag, leuk! 🙂
Wat bedoel je met goede kerriepoeder?
Hoi Linda, poeder met een krachtige kerriesmaak 🙂
Het was heerlijk! ik weet niet of ik de goede kerriepoeder had, maar we hebben genoten. Zeker voor herhaling vatbaar.
Dan was het vast en zeker de juiste! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂
Ideaal recept voor ons groot pleeggezin met 11 jongeren! Het was erg lekker!
Omdat we een aantal jongeren hebben die zonder zuivel moeten eten hebben we de Griekse yoghurt vervangen voor Alpro cooking room. Werkt prima!
Ik heb dit gerecht gemaakt en het smaakt heerlijk. Wel heb ik een schepje suiker erbij gedaan. Straks met witte rijst, gebakken uitjes en komkomner eten…..enak sekali!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Paul! Leuk om te horen 🙂
Hallo Tim en Erik wat voor komijn moet er toegevoegd worden de poeder of de zaadjes?
Hoi Rina, wij gebruiken komijnpoeder (djintan)
Hallo Tim en Erik, ik lees in het recept dat er peterselie gebruikt moet worden maar op het plaatje zie ik selderij? Klopt dit?
Haha nee het is toch echt peterselie hoor Raphaël op de afbeelding! ?