Comfortfood in één pan
Soms heb je gewoon zin in een gerecht dat je snel op tafel zet, maar wat toch een beetje bijzonder is. Onze kip in romige saus met spinazie en artisjokken is er zo eentje.
Het kost weinig tijd, maar smaakt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. De saus is vol en romig, de kipfilet mals en de groenten zorgen voor een frisse tegenhanger. Perfect voor een doordeweekse avond, maar natuurlijk ook geschikt als je gasten wilt verrassen.

Spinazie: boordevol voedingsstoffen
Wij gebruiken in dit gerecht babyspinazie. Dat is niet alleen handig omdat je het direct kunt toevoegen zonder al te veel voorbereidingen, maar ook omdat het boordevol voedingsstoffen zit.
Babyspinazie bevat namelijk veel ijzer, vitamine C en antioxidanten die bijdragen aan je weerstand. Bovendien heeft het een mildere smaak dan gewone spinazie, waardoor het heerlijk wegsmelt in de romige saus. Het zorgt voor een zachte tegenhanger bij de volle smaak van de saus.
Artisjok: een mediterrane twist
De artisjokharten maken dit recept natuurlijk extra bijzonder. Ze geven een lichtzure, zachte smaak die perfect samengaat met de romige saus en de Parmezaanse kaas. Wist je dat artisjokken al eeuwenlang bekendstaan om hun gezonde eigenschappen?

Ze zijn rijk aan vezels, bevorderen de spijsvertering en bevatten veel antioxidanten. Daarnaast zijn ze gewoon heel lekker en zorgen ze voor een mediterrane twist in dit gerecht. Met een blik artisjokharten heb je altijd een verrassend ingrediënt in huis om een simpele maaltijd wat extra’s te geven. Reden dus om ze veel vaker te eten.
Serveer zoals jij wilt
De saus met kip, spinazie en artisjokken is heerlijk veelzijdig. Wij serveren hem graag met (ei)noedels, omdat die de saus zo goed opnemen. Maar ook met pasta of witte rijst is dit gerecht een schot in de roos.

Het mooie is dat je dus gewoon kunt kiezen waar je op dat moment zin in hebt of wat je in huis hebt. Een beetje chilipeper eroverheen voor wat extra pit is optioneel trouwens. Wedden dat de pan leeg gaat?
16 reacties
Sodeknetter wat is dit lekkerrrrrrr!!!!! We hebben zitten smullen. ? dit gerecht voor 4 personen lijkt mij aan de magere kant, wij zijn met twee en alles was op, mede doordat het zo lekker is ?
Haha wat leuk om te horen Mieke! Fijn dat jullie ervan hebben gesmuld 🙂 Het ligt er aan wat je erbij maakt en hoeveel, dus dat is voor iedereen weer anders! Maar wellicht zijn we met 4 wat optimistisch geweest 😉
Heeeeel lekker!!!
Fijn Jakomiena, dat horen we graag! 🙂
Deze is zooo lekker. Eerste keer met noodels gemaakt. De tweede keer met gebakken aardappeltjes.
Fijn dat het recept in de smaak viel Kors! En lekker dat je gevarieerd hebt 🙂
Ik ga het morgen weer maken. Voor 4 personen is het inderdaad weinig.
Wat voor salade zou ik er nog bij kunnen doen.
Ik heb het al eerder gemaakt en vind het een geweldig recept.
Zou kiezen voor een frisse, simpele salade! Geniet ervan 🙂
Heerlijk gegeten ! Alleen ipv kipfilet kippendijen gebruikt.