Makkelijk én smaakvol
Soms hoeft het helemaal niet ingewikkeld te zijn om een complete, smaakvolle maaltijd op tafel te zetten.
Onze ovenschotel met kip in honing-mosterdsaus, aardappelpartjes en groene asperges is daar het perfecte voorbeeld van. Je hebt weinig ingrediënten nodig, de voorbereiding is minimaal en de oven doet het meeste werk. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen of als je gewoon zin hebt in ‘comfortfood’ zonder gedoe.
Zelfgemaakte honing-mosterdsaus
De saus maken we natuurlijk helemaal zelf. En dat is echt super eenvoudig. Je hebt alleen honing, mosterd en een teentje knoflook nodig. De combinatie van een beetje zoet en een tikkie pittig geeft de kip een heerlijk glazuur en zorgt voor een volle smaak in de hele ovenschotel.
Wij gebruiken het liefst kipdijfilet – die blijft namelijk lekker mals, ook na een langere tijd in de oven. Als je toch liever kipfilet gebruikt houd dan rekening met een kortere oventijd. Je kunt dit eenvoudig oplossen door de aardappeltjes en groenten wat kleiner te snijden, zodat alles tegelijk gaar is.
De veelzijdigheid van groene asperges
Groene asperges zijn niet alleen gezond, maar ook ontzettend makkelijk te bereiden. In tegenstelling tot witte asperges hoeven ze niet geschild te worden – je snijdt gewoon het houterige uiteinde eraf en ze zijn klaar voor gebruik. Ze hebben een lichte, beetje frisse smaak met een klein bittertje, wat perfect past bij de zoet-pittige saus.
Voeg ze halverwege de oventijd toe zodat ze mooi beetgaar blijven en dus knapperig. Ben je écht geen fan van asperges? Geen probleem – sperziebonen of broccoli zijn prima alternatieven.
Tips en variaties
Deze ovenschotel kip in honing-mosterdsaus is makkelijk aan te passen aan wat je in huis hebt. Zo kun je bijvoorbeeld ook zoete aardappel gebruiken in plaats van gewone aardappels. Ook lekker trouwens, wat rode ui of cherrytomaatjes toevoegen. Serveer de schotel direct uit de oven en garneer eventueel met wat verse peterselie of war citroensap voor een frisse finishing touch. Eet smakelijk!
34 reacties
Wat was dit lekker!!!! Deze ga ik vaker maken.
Erg lekker! Ter variatie maak ik het ook wel eens met zalm en broccoli of sperziebonen. Ook een aanrader!
Ik wil dit graag gaan maken, maar dan voor 4 personen (goede eters), moet ik dan de ingrediënten allemaal verdubbelen en de oventijd ook?
Ik zou in dat geval alles verdubbelen, maar let een beetje op met de hoeveelheid mosterd dat het niet te scherp wordt 😉 En de kip misschien wat kleiner snijden, dan kan de oventijd ongeveer hetzelfde blijven (zeker niet verdubbelen want dan wordt de kip te droog). Geniet ervan!
Hi Linsey, ja dat klopt! Ik zet het er direct even bij. Fijn dat het ondanks de aardappeltjes in de smaak viel 🙂
Ik
Mmm wat lekker Truus dat je het in de tajine maakt! En bedankt voor de vele tips!