Home Weekmenu KERSTMENU #1

KERSTMENU #1

door SmaakMenutie

Om het voor jou nog makkelijker te maken hebben we in de weken voor kerst meerdere menu’s samengesteld. Dus, geen kerststress! Wij bedenken het voor je, je hoeft het alleen maar zelf te maken šŸ˜‰ Hierbij onze eerste menu-suggestie; met een amuse, een voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en een dessert!

Pan con tomate

Amuse

Pan con tomate

De Spaanse klassieker ā€˜pan con tomateā€™ (pa amb tomĆ quet in het Catalaans) bestaat uit geroosterd brood met knoflook en rijpe tomaten.


Klassieke Hollandse garnalencocktail

Voorgerecht

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Een echte Hollandse klassieker: de garnalencocktail. Wij maken uiteraard zelf de whisky cocktailsaus. Verder proef je een touch van de limoen en de verse bieslook. Een klassieker die het bij iedereen in de smaak valt.


Hele gevulde kip in witte wijn

Hoofdgerecht

Hele gevulde kip in witte wijn uit de oven

Bij sommige gerechten dĆØnk je dat het veel werk is, maar vaak valt dat reuze mee. Zo ook met deze hele gevulde kip.


Gekarameliseerde wortels

Bijgerecht

Gekarameliseerde winterwortels

Hoe mooi zijn deze wortels? Klaar in een handomdraai want je laat de oven het werk doen. En je kan ze prima tegelijkertijd in de oven doen met je aardappeltjes of je vleesgerecht.


Dessert met stoofpeer

Nagerecht

Dessert met stoofpeer

Wil je indruk maken deze kerst? Ga dan voor dit waanzinnige dessert. En guess what, zo moeilijk is het niet. De salted caramel die wij gebruikten is optioneel.