Home Salades en soepen Gezonde eiersalade

Gezonde eiersalade

heerlijk romig

door SmaakMenutie
Gezonde eiersalade

Gezond én lekker? Jazeker!

We horen je al denken: “Gezond? Eiersalade?!” Maar geloof ons, dit is écht een gezondere versie van de klassieker. In plaats van alleen maar mayonaise, gebruiken we namelijk ook magere kwark.

Dat maakt deze eiersalade een stuk lichter, maar dan zonder in te leveren op smaak of romigheid. Perfect als je iets voedzaams én lekkers wil smeren op een toastje of je boterham.

Eiersalade

Waarom magere kwark?

Magere kwark is een geweldige vervanger voor mayonaise, zeker als je wat bewuster wilt eten. Het bevat namelijk veel minder vet én calorieën dan mayo, maar zit wel boordevol eiwitten. Die eiwitten zorgen niet alleen voor een lang verzadigd gevoel (handig tegen ‘snacktrek’), maar helpen ook bij het behoud van spiermassa. Daarnaast bevat magere kwark calcium, wat goed is voor je botten. Dus: romigheid zónder schuldgevoel.

Een romig mengsel vol smaak

De basis van deze gezonde eiersalade begint natuurlijk met eieren – lekker klassiek. Na het koken en afkoelen worden ze gepeld en gesplitst. Het eigeel gaat in een mengkom waar ze gemengd worden met een mix van magere kwark, een lepeltje mayonaise, een theelepeltje scherpe mosterd en een beetje kerriepoeder. Een klein scheutje worcestersaus maakt het geheel af.

Eiersalade ingrediënten

Dit mengsel mengen we tot het op een soort zachte en luchtige mousse lijkt. Daarna komen de fijngesneden eiwitten erbij die voor een fijne bite zorgen. En om het af te maken: een handje versgehakte bieslook, voor een frisse en kruidige twist. Het resultaat? Een heerlijke, smeuïge salade die nét even anders is.

Voor elk moment van de dag

Deze gezonde eiersalade is heerlijk veelzijdig. Smeer ‘m royaal op een sneetje volkorenbrood als voedzame lunch, serveer op een toastje bij de borrel, of vul er kleine wrapjes mee voor een feestje. Je kunt ‘m zo basic of zo luxe maken als je zelf wilt. En als je toch wat meer mayonaise wilt gebruiken… gewoon doen. Jij bent de baas in je eigen keuken. Maar wedden dat je deze lunchsalade zo ook al verrassend lekker vindt?

Eiersalade maken gezond
Gezonde eiersalade

Gezonde eiersalade

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 62 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 3 el magere kwark (of Griekse yoghurt)
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • Worcestersaus
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook 5 eieren in circa 7 minuten (half)hard en laat afkoelen. Verwijder het eigeel met een theelepel en snijd het eiwit in kleine blokjes.
  • Neem een (meng)kom en meng 3 el magere kwark met 1 el mayonaise, 1 tl scherpe mosterd, 1/2 tl kerriepoeder en een scheutje worcestersaus. Voeg het eigeel toe en meng tot een glad geheel.
  • Meng nu ook de blokjes eiwit door het geheel en tot slot een handje vers gehakte bieslook en klaar is kees! Uiteraard kan je naar smaak mayo toevoegen.
  • Voeg naar smaak eveneens zout en/of peper toe.

Gezonde eiersalade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Laura 21 april 2019 - 21:18

Was lekker, bedankt.
Groetjes Laura

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2021 - 11:53

Leuk te horen Laura, fijn dat de eiersalade in de smaak viel 🙂

Reply
Renate 31 maart 2021 - 15:33

heerlijk past goed in mijn koolhydraadarm dieet

Reply
SmaakMenutie 1 april 2021 - 08:45

Fijn, leuk te horen Renate!

Reply
Marjan 2 april 2021 - 15:21

Dit lijkt me heerlijk en ga ik met de paasdagen maken.

Reply
SmaakMenutie 4 april 2021 - 13:01

Lekker Marjan, geniet ervan!

Reply
F fijneman 2 april 2021 - 21:25

Hoeveel caloerieen zitten erin?

Reply
Liesbeth 4 april 2021 - 17:42

Vandaag deze gemaakt en nog 3 andere en ze zijn allemaal erg lekker. Bij de garnalensalade heb ik de zure room vervangen door kwark en dat smaakt ook erg goed.

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:12

Leuk te horen Liesbeth! Fijn dat alle lunchsalades in de smaak vielen 🙂

Reply
Jenny 15 april 2022 - 16:48

Heerlijk deze! Ook lekker; kwark vervangen door cottage cheese 😁

Reply