Gegarandeerd succes
Sommige hapjes zijn zó eenvoudig maar toch verrassend lekker. Deze crostini met avocado en garnalen zijn daar een perfect voorbeeld van.
Ze zien er feestelijk uit, smaken onwijs lekker en zijn in een mum van tijd klaar. Ideaal als borrelhapje, maar ook als lichte lunch doen ze het goed. En het fijne is… je hebt er niet veel voor nodig.
Crostini zijn van oorsprong Italiaans. Het woord betekent letterlijk ‘kleine toastjes’. Vaak worden ze gemaakt van dunne plakjes ciabatta of stokbrood, licht geroosterd in de oven met een laagje olie. Het resultaat is een knapperige basis die je eindeloos kunt beleggen. Van hartig tot fris en licht. In dit geval gaan we voor een combinatie van avocado en licht gebakken garnalen.
Frisse smaken en een knapperige bite
We starten met de basis. Dat zijn dunne sneetjes stokbrood, schuin afgesneden, want dat ziet er wat fraaier uit. We mengen olijfolie met een geperste knoflook en bestrijken de broodjes royaal. Even in de oven en na zo’n 10 tot 15 minuten zijn ze goudbruin en heerlijk krokant.
Ondertussen pakken we een rijpe avocado en prakken die fijn in een kommetje. Een scheutje limoensap erbij geeft net dat frisse zuurtje én voorkomt dat de avocado verkleurt (win win!). Eventueel wat peper en zout naar smaak. Dit mengsel smeren we straks op onze krokante crostini’s.
De finishing touch
Voor de topping bakken we kort wat garnalen in een beetje olie. Ze hoeven echt maar heel even. Zodra ze mooi roze kleuren zijn ze klaar. Tijd om de crostini op te bouwen. Eerst een flinke laag avocadocrème, daarna wat rucola, dan een paar stukjes cherrytomaat en dan de warme garnalen erop. Eventueel nog een snufje chilivlokken voor wat extra pit.
Het resultaat? Een kleurrijk, fris en knapperig hapje dat eruitziet alsof je er uren op hebt staan zwoegen, terwijl dat dus eigenlijk helemaal niet zo was. Deze crostini met avocado en garnalen zijn perfect voor etentjes, borrels of als voorgerechtje. Serveer ze op een mooie schaal, en je hebt gegarandeerd blije gezichten aan tafel.
3 reacties
Gosh, wat hebben jullie een mooie website en zo duidelijk. Ook dat uitprinten van de recepten!! Bedankt jongens, ben er erg blij mee.
Bedankt voor het enorme compliment Dave, leuk om te horen!
Wat een simpel gerecht en wat is dit lekker en makkelijk te maken. Zelfs in Thailand. Goeie beschrijving 👌👍