Home Borrelhapjes en sausjes Crostini met avocado en garnalen

Crostini met avocado en garnalen

door SmaakMenutie
Crostini met avocado en garnalen

Gegarandeerd succes

Sommige hapjes zijn zó eenvoudig maar toch verrassend lekker. Deze crostini met avocado en garnalen zijn daar een perfect voorbeeld van.

Ze zien er feestelijk uit, smaken onwijs lekker en zijn in een mum van tijd klaar. Ideaal als borrelhapje, maar ook als lichte lunch doen ze het goed. En het fijne is… je hebt er niet veel voor nodig.

Crostini avocado

Crostini zijn van oorsprong Italiaans. Het woord betekent letterlijk ‘kleine toastjes’. Vaak worden ze gemaakt van dunne plakjes ciabatta of stokbrood, licht geroosterd in de oven met een laagje olie. Het resultaat is een knapperige basis die je eindeloos kunt beleggen. Van hartig tot fris en licht. In dit geval gaan we voor een combinatie van avocado en licht gebakken garnalen.

Frisse smaken en een knapperige bite

We starten met de basis. Dat zijn dunne sneetjes stokbrood, schuin afgesneden, want dat ziet er wat fraaier uit. We mengen olijfolie met een geperste knoflook en bestrijken de broodjes royaal. Even in de oven en na zo’n 10 tot 15 minuten zijn ze goudbruin en heerlijk krokant.

Crostini maken

Ondertussen pakken we een rijpe avocado en prakken die fijn in een kommetje. Een scheutje limoensap erbij geeft net dat frisse zuurtje én voorkomt dat de avocado verkleurt (win win!). Eventueel wat peper en zout naar smaak. Dit mengsel smeren we straks op onze krokante crostini’s.

De finishing touch

Voor de topping bakken we kort wat garnalen in een beetje olie. Ze hoeven echt maar heel even. Zodra ze mooi roze kleuren zijn ze klaar. Tijd om de crostini op te bouwen. Eerst een flinke laag avocadocrème, daarna wat rucola, dan een paar stukjes cherrytomaat en dan de warme garnalen erop. Eventueel nog een snufje chilivlokken voor wat extra pit.

Crostini recept

Het resultaat? Een kleurrijk, fris en knapperig hapje dat eruitziet alsof je er uren op hebt staan zwoegen, terwijl dat dus eigenlijk helemaal niet zo was. Deze crostini met avocado en garnalen zijn perfect voor etentjes, borrels of als voorgerechtje. Serveer ze op een mooie schaal, en je hebt gegarandeerd blije gezichten aan tafel.

Crostini met avocado en garnalen

Crostini met avocado en garnalen

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g garnalen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stokbrood
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Cherrytomaatjes
  • Rucola (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 2 flinke el olijfolie samen met 3 geperste (of ragfijn gesneden) tenen knoflook.
  • Snijd het stokbrood diagonaal in niet te dunne sneetjes. Verdeel de olijf-knoflookmengsel over de stukjes stokbrood en plaats het brood circa 10-15 minuten in de oven tot het goudbruin is.
  • Meng ondertussen in een kommetje de avocado met het sap van een ongeveer een half limoentje. Voeg ook wat peper en zout toe en meng door elkaar.
  • Doe wat olijfolie in een pan en voeg de garnaaltjes toe. Bestrooi vervolgens met knoflookpoeder en paprikapoeder en roer constant. Na een minuut of 3 zijn de garnaaltjes klaar.
  • Beleg de crostini (stokbroodjes) met een goede laag van het avocadomengsel, eventueel een beetje rucola en wat fijngesneden cherrytomaatjes en beleg vervolgens met de garnaaltjes. That's it. Je eigen fancy crostini's!

Crostini met avocado en garnalen

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

3 reacties

Dave de la Fosse 20 december 2020 - 17:09

Gosh, wat hebben jullie een mooie website en zo duidelijk. Ook dat uitprinten van de recepten!! Bedankt jongens, ben er erg blij mee.

Reply
SmaakMenutie 21 december 2020 - 09:18

Bedankt voor het enorme compliment Dave, leuk om te horen!

Reply
Gerardus 20 december 2021 - 12:28

Wat een simpel gerecht en wat is dit lekker en makkelijk te maken. Zelfs in Thailand. Goeie beschrijving 👌👍

Reply