Home Erik's Asia Char siu chicken

Char siu chicken

Chinese gegrilde kip

door SmaakMenutie
Char siu chicken

Cha sieuw

Een van de bekendere Chinese vleesgerechten is char siu buikspek. Op de kaart bij een Chinees (afhaal)restaurant ook wel cha sieuw genaamd. Wij maken vandaag een char siu van kip. Wel van kippendij uiteraard. Die is net wat vetter en daardoor malser. Je kan overigens ook kippendij gebruiken met vel of kippenpoten of -bouten. Zorg wel dat je de kip een paar uur laat marineren. Of maak het lekker een dagje van te voren. Hoef je het de volgende dag alleen maar te grillen. Wat uiteraard ook uitstekend kan op de barbecue. Dankzij de 5-spice poeder krijgt het zijn typerende Chinese smaak. Heerlijk!

Char siu chicken

Char siu chicken

Personen: 3-4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.4/5
( 41 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el oestersaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el honing
  • 1 el hoisin saus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl 5-spice poeder (vijfkruidenpoeder)
  • 1 tl sesamolie
  • 1 bosje lente-ui (optioneel)

Zo maak je het

  • Neem een (meng)kom en maak hierin de marinade door 1 ruime el oestersaus te mengen met 1 el bruine suiker, 1 el vloeibare honing, 1 el hoisinsaus, 1 el sojasaus, 1 tl 5-spice poeder, 1 tl sesamolie en 2 geperste tenen knoflook.
  • Mix met een kleine garde of vork tot een gladde marinade.
  • Snijd de kipdij in gelijke stukken en schenk de marinade over de kip. Zorg dat alles goed bedekt is. Laat nu minimaal 3 uur tot een nachtje intrekken.
  • Neem een grillpan en laat deze heet worden. Grill de stukken kipdij in 5-7 minuten gaar. Keer 1 á 2 keer om zodat je mooie grillstrepen krijgt.
  • Serveer (optioneel) met sesamzaad en lente-ui. Eet smakelijk!

Char siu ingrediënten Char siu marinadeChar siu chicken Char siu kip Char siu recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

25 reacties

jan56 12 maart 2023 - 01:24

vandaag gemaakt en door het lang marineren denk ik was de kip zo heerlijk mals.
wij gebruiken kippenborstfile
een echte aanrader

Reply
Ramon 7 mei 2022 - 08:36

Goedemorgen, lijkt me een lekker recept.
Zou het ook in de oven kunnen?
Met vriendelijke groet,
Ramon

Reply
SmaakMenutie 7 mei 2022 - 11:59

Het zou wel moeten kunnen maar in een grillpan is het wel echt lekkerder Ramon! 🙂

Reply
Hertog 2 maart 2022 - 13:51

Goedemiddag als ik meer kippendijen neem.ongeveer 800 gram hoeveel.keer moet ik dan de marinade doen?

Reply
SmaakMenutie 3 maart 2022 - 09:47

Ik zou dan x1,5 aanhouden!

Reply
Raphaël 26 juli 2021 - 11:37

Ah dus gewoon kikkoman?

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2021 - 11:39

Yes met de rode dop! Maar ander merk mag ook hoor

Reply
Raphaël 26 juli 2021 - 11:34

Maar er staat toch soya saus in het recept?

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2021 - 11:36

Sojasaus is wat anders dan ketjap! Sojasaus wordt voornamelijk in de Japanse keuken gebruikt en ketjap in de Indische 🙂

Reply
1 2 3