Cha sieuw
Een van de bekendere Chinese vleesgerechten is char siu buikspek. Op de kaart bij een Chinees (afhaal)restaurant ook wel cha sieuw genaamd. Wij maken vandaag een char siu van kip. Wel van kippendij uiteraard. Die is net wat vetter en daardoor malser. Je kan overigens ook kippendij gebruiken met vel of kippenpoten of -bouten. Zorg wel dat je de kip een paar uur laat marineren. Of maak het lekker een dagje van te voren. Hoef je het de volgende dag alleen maar te grillen. Wat uiteraard ook uitstekend kan op de barbecue. Dankzij de 5-spice poeder krijgt het zijn typerende Chinese smaak. Heerlijk!
25 reacties
vandaag gemaakt en door het lang marineren denk ik was de kip zo heerlijk mals.
wij gebruiken kippenborstfile
een echte aanrader
Goedemorgen, lijkt me een lekker recept.
Zou het ook in de oven kunnen?
Met vriendelijke groet,
Ramon
Het zou wel moeten kunnen maar in een grillpan is het wel echt lekkerder Ramon! 🙂
Goedemiddag als ik meer kippendijen neem.ongeveer 800 gram hoeveel.keer moet ik dan de marinade doen?
Ik zou dan x1,5 aanhouden!
Ah dus gewoon kikkoman?
Yes met de rode dop! Maar ander merk mag ook hoor
Maar er staat toch soya saus in het recept?
Sojasaus is wat anders dan ketjap! Sojasaus wordt voornamelijk in de Japanse keuken gebruikt en ketjap in de Indische 🙂